Κόσμος

Νέα ισραηλινά «πλήγματα ακριβείας» στη Βηρυτό με τουλάχιστον 300 νεκρούς

Λίγο μετά την ομιλία-αναγγελτικό ολοκληρωτικού πολέμου του πρωθυπουργού του Ισραήλ, Μπ. Νετανιάχου από το βήμα του ΟΗΕ, το κράτος-δολοφόνος εξαπέλυσε σφοδρούς βομβαρδισμούς στη Βηρυτό δημιουργώντας χάος και καταστροφή σε μια περιοχή που κατοικούν εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι.

Ως συνήθως, εκπρόσωποι και αξιωματούχοι του Ισραήλ μίλησαν για «πλήγματα ακριβείας» -όπως αυτά που μέχρι στιγμής έχουν σκοτώσει πάνω από 1000 ανθρώπους μεταξύ των οποίων γυναίκες και παιδιά, τραυματίζοντας χιλιάδες και εκτοπίζοντας πάνω από 200.000- με στόχο το αρχηγείο της Χεζμπολλάχ στη Βηρυτό και τον ηγέτη της συγκεκριμένης οργάνωσης Χ. Νασράλα. Οι πληροφορίες που μεταδίδονται σχετικά με την τύχη του Νασράλα, όπως είναι προφανές, είναι αρκετά συγκεχυμένες, με τη Χεζμπολλάχ να διαψεύδει ότι ο Νασράλα είναι νεκρός.

Μόνο από το σημερινό «πλήγμα ακριβείας» η ισραηλινή εφημερίδα Ηaaretz μεταδίδει πως υπάρχουν πάνω από 300 νεκροί! Τα φερέφωνα της χυδαίας ευρωατλαντικής προπαγάνδας μεταδίδουν ειδήσεις σχετικά με «τον διπλωματικό πυρετό» για να αποφευχθεί ο πόλεμος και αν «οι ΗΠΑ ήξεραν ή δεν ήξεραν» για τον σημερινό βομβαρδισμό της Βηρυτού (Το Πεντάγωνο ισχυρίστηκε πως όχι, με ισραηλινούς αξιωματούχους να ισχυρίζονται πως ναι…).

Την ίδια στιγμή πάντως το κράτος-δολοφόνος χτύπησε το νοσοκομείο Αλ-Άκσα της Γάζας με αμερικανικό πύραυλο και μόλις εχθές έγινε γνωστό ότι έλαβε πακέτο στρατιωτικής «βοήθειας» από τις ΗΠΑ ύψους 8,7 δισ. δολαρίων για να συνεχίσει τις «στρατιωτικές του επιχειρήσεις.

Οι συνεχείς βομβαρδισμοί του Ισραήλ στρώνουν το έδαφος και για μια πιθανή χερσαία εισβολή στον Λίβανο. Αυτό υποδηλώνει -πέρα από τις συνεχείς αναφορές ανώτατων στρατιωτικών αξιωματούχων του κράτους-δολοφόνου, τις ασκήσεις «προσημείωσης» και η συγκέντρωση δυνάμεων στα σύνορα με τον Λίβανο- και η σημερινή «προειδοποίηση του Ισραηλινού υπουργού Αμυνας, Γ. Γκάλαντ, πως οι επιδρομές θα κλιμακωθούν κι άλλο, ώστε «να φέρουμε ασφάλεια στον βορρά».

Την ίδια ώρα οι πρεσβείες ευρωπαϊκών χωρών καλούν τους υπηκόους τους να αποχωρήσουν αμέσως από τον Λίβανο. Σε αυτό το «φόντο» συνεδριάζει το Συμβούλιο Ασφαλείας του Ιράν, που νωρίτερα δήλωσε πως το σημερινό χτύπημα στη Βηρυτό «αλλάζει τους όρους του παιχνιδιού».
Από 902.gr
banner-article

Ροη ειδήσεων