Μουσική Πολιτισμός Σχόλια

Γεώργιος Ξάνθιππος Τροχόπουλος – Παναγιώτης Τροχόπουλος / “Τίποτα δεν είναι τυχαίο…”

Ο πατέρας Τροχόπουλος έχει κάθε δικαίωμα, όπως κάθε πατέρας, να καμαρώνει για το γιο του. Πολύ περισσότερο όταν ο Παναγιώτης Τροχόπουλος έχει φτάσει σ’ ένα τόσο υψηλό επίπεδο πιανίστα που να  συγκεντρώνει διθυραμβικές κριτικές.
Άλλωστε κι εμείς τον θαυμάσαμε για μια ακόμη φορά  στο Χώρο Τεχνών της Βέροιας, πριν από μέρες με ένα εντυπωσιακό του ρεσιτάλ -αφιέρωμα στον Λιστ.
.
Γράφει, λοιπόν ο πατέρας στο fb για τον 7χρονο τότε Παναγιώτη, που χάνεται στις νότες του πιάνου καθώς παρακολούθεί. “Τίποτα δεν είναι τυχαίο” καταλήγει ο πατέρας…
.
far

…………………….

…………………..
“Παρουσιάζω ένα απόσπασμα από ένα δικό μου ρεσιτάλ πιάνου με έργα Μπαχ, Μπετόβεν, Μπραμς, Λιστ, Σοπέν και Χατζηδάκι που έγινε στην αίθουσα της Εστίας Μουσών της Νάουσας τον Μάιο του 1989.
.
Το κοινό είχε γεμίσει την αμφιθεατρική, τότε, αίθουσα, υπήρχαν δε ακόμη και όρθιοι μέχρι την έξοδο του κτιρίου.
Αναφέρω με συγκίνηση ότι 23 από τους ακροατές, αγαπημένοι φίλοι και γνωστοί, έχουν φύγει από τη ζωή, όμως θα σταθώ μόνο στην παρουσία του αειμνήστου πρώην Δημάρχου Νάουσας κ. Βλάχου και στην αείμνηστη δασκάλα μου, την πιανίστα – παιδαγωγό κ. Άννα Τσίτσα – Κούνιο.
.
Με ιδιαίτερη φόρτιση παρατηρώ τον γιο μου τον Παναγιώτη, εφτά χρονών τότε, που ακίνητος ακούει και ρουφά σαν σφουγγάρι τις νότες και τις συγχορδίες του πιάνου. Σήμερα ο Παναγιώτης, κατά γενική ομολογία, ανήκει στο Πάνθεον των μεγάλων Πιανιστών.
.
Τίποτε δεν είναι τυχαίο! Καμαρώνω!”
……..
Μπορείτε να διαβάσετε το ρεπορτάζ της Φαρέτρας από το πρόσφατο ρεσιτάλ πιάνου του Παναγιώτη Τροχόπουλου στο Χώρο Τεχνών Βέροιας.
………..
banner-article

Ροη ειδήσεων