Κόσμος

Σφαγή με πάνω από 40 νεκρούς το τελευταίο 24ωρο στη Γάζα – Το Ισραήλ χτύπησε προσφυγικό καταυλισμό στη Νουσεϊράτ

Νέες δολοφονικές επιθέσεις εξαπέλυσε ο ισραηλινός κατοχικός στρατός στη Λωρίδα της Γάζας, ανεβάζοντας κι άλλο τον αριθμό των θυμάτων και εντείνοντας την..

Νέες δολοφονικές επιθέσεις εξαπέλυσε ο ισραηλινός κατοχικός στρατός στη Λωρίδα της Γάζας, ανεβάζοντας κι άλλο τον αριθμό των θυμάτων και εντείνοντας την ισοπέδωση του παλαιστινιακού θύλακα, με τη στήριξη που έχει το κράτος – δολοφόνος από ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ.

Οι ισραηλινές κατοχικές δυνάμεις επιτέθηκαν στον προσφυγικό καταυλισμό Νουσεϊράτ στην κεντρική Γάζα, σκοτώνοντας τουλάχιστον επτά ανθρώπους, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των Παλαιστινίων που σκοτώθηκαν σε όλο τον θύλακα τις τελευταίες 24 ώρες σε πάνω από 40.

Δύο παιδιά είναι μεταξύ των πέντε θυμάτων του βομβαρδισμού από ισραηλινό τανκ σε σπίτι στην περιοχή αλ Μαουάσι στις ακτές της νότιας Γάζας. Αρκετοί άνθρωποι έχουν επίσης τραυματιστεί από την επίθεση.

Συνολικά, από τις βάρβαρες ισραηλινές επιθέσεις στη Γάζα έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον 41.118 Παλαιστίνιοι και έχουν τραυματιστεί άλλοι 95.125.

Σε διαρκή κλοιό η Δυτική Όχθη

Στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, ο κύριος όγκος των ισραηλινών δυνάμεων αποχώρησε από τις πόλεις Τουλκαρέμ και Τούμπας και τους κοντινούς προσφυγικούς καταυλισμούς, μετά από μια θανατηφόρα και πολυήμερη στρατιωτική επιχείρηση στις δύο πόλεις.

Ωστόσο ο ισραηλινός στρατός συνεχίζει να έχει την κατεχόμενη περιοχή υπό κλοιό, εισβάλλοντας σε αρκετές περιοχές, σύμφωνα με πηγές των τοπικών ΜΜΕ.

Μεταξύ άλλων, Ισραηλινοί στρατιώτες έκαναν επιδρομές στην Τουλκαρέμ και στην πόλη Μπείτ Φατζάρ, νότια της Βηθλεέμ, συλλαμβάνοντας δυο άτομα, ενώ στο χωριό Ντείρ Νιντάμ, βορειοδυτικά της Ραμάλα, μπουλντόζες ξερίζωσαν ελαιόδεντρα. Παράλληλα Ισραηλινοί έποικοι επιτέθηκαν σε παλαιστινιακά σπίτια σε περιοχή νοτιοανατολικά της Βηθλεέμ.

Προωθείται ψήφισμα στη ΓΣ του ΟΗΕ

Σε μία εξέλιξη στο διπλωματικό επίπεδο, η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ θα αρχίσει να συνεδριάζει την ερχόμενη εβδομάδα, από την Τρίτη 17η Σεπτεμβρίου, για να εξετάσει σχέδιο ψηφίσματος καταρτισμένο από την παλαιστινιακή μόνιμη αντιπροσωπεία στον Οργανισμό, που δίνει συνέχεια σε γνωμοδότηση του Διεθνούς Δικαστηρίου (ΔΔ) της Χάγης, με την οποία κρίθηκε «παράνομη» η κατοχή παλαιστινιακών εδαφών από το Ισραήλ.

Το σχέδιο ψηφίσματος «απαιτεί» ακόμη να αποσυρθούν οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις από τα παλαιστινιακά εδάφη, να σταματήσει η ανέγερση νέων εβραϊκών οικισμών, να επιστραφούν γαίες και ιδιοκτησίες που κατασχέθηκαν και επίσης να δοθεί η δυνατότητα επιστροφής στους Παλαιστίνιους οι οποίοι διώχτηκαν από τον τόπο τους.

 imerodromos.gr

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας