Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Πέρασε η πρόταση μομφής – Η κεντρική επιτροπή καθαίρεσε τον Κασσελάκη

«Οι αποφάσεις μου θα ανακοινωθούν εκεί που λογοδοτώ πάντα, δηλαδή στον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ» δήλωσε ο Στ. Κασσελάκης, μετά το αποτέλεσμα.

Πρωτοφανείς εξελίξεις δρομολογεί η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική, καθώς τα μέλη της ενέκριναν την πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη, μόλις ένα χρόνο μετά την εκλογή του.

Υπέρ της πρότασης άρσης της εμπιστοσύνης στο πρόσωπό του τάχθηκαν 163 μέλη και κατά 120 σε σύνολο 286 ψηφισάντων, ενώ βρέθηκαν επίσης 2 λευκά και ένα άκυρο ψηφοδέλτιο. Aπό αυτούς οι 210 ψήφισαν δια ζώσης στη μυστική ψηφοφορία και οι 76 τηλεφωνικά.

Ως εκ τούτου συγκεντρώθηκε το απαιτούμενο ποσοστό του 50% συν μία ψήφου για να εγκριθεί η πρόταση, την οποία κατέθεσε χθες η λεγόμενη εσωκομματική αντιπολίτευση που είχε συγκεντρώσει αρχικά 100 υπογραφές.

Ο Στέφανος Κασσελάκης σε παρέμβασή του στην Κεντρική Επιτροπή μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος δήλωσε επί λέξει «λυτρωμένος», γιατί, όπως είπε, είδαν οι πολίτες τη μομφή που ζει από την πρώτη ώρα. Η κομματική γραφειοκρατία από την πρώτη ημέρα δεν δεχόταν το αποτέλεσμα της ψήφου.

Οι φράξιες του κόμματος εξευτέλισαν τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής φορώντας τους κουκούλες, είπε και κατέληξε: «Οι αποφάσεις μου θα ανακοινωθούν εκεί που λογοδοτώ πάντα, δηλαδή στον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ».

Αμέσως μετά ο Στέφανος Κασσελάκης αποχώρησε από τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, ενώ κατά τη διάρκεια της παρέμβασής του μερίδα των μελών της Κ.Ε. αντιδρούσαν έντονα φωνάζοντας «ντροπή» μεταξύ άλλων.

Σε ό,τι αφορά τη διαδικασία, η απόφαση για τη μυστικότητα πάρθηκε στην πρώτη μέρα των εργασιών, όπου η πλειοψηφία απέρριψε την πρόταση των προεδρικών να γίνει φανερή ψήφο. Προηγήθηκαν τοποθετήσεις με μεγάλη ένταση και αντεγκλήσεις μέσα σε εκρηκτικό κλίμα, έναν μόνο χρόνο μετά την εκλογή του προέδρου.

 efsyn.gr

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας