Κόσμος

Πολύνεκρος ισραηλινός βομβαρδισμός κοντά σε νοσοκομείο στη βόρεια Γάζα

Με «ζεστές» τις πλάτες από την αμέριστη και συνεχή υποστήριξη από ΗΠΑ – ΕΕ – ΝΑΤΟ, το ισραηλινό κράτος συνεχίζει το αιματοκύλισμα του Παλαιστινιακού λαού.

Οι δυνάμεις του Ισραήλ επιτέθηκαν σήμερα κοντά στο νοσοκομείο Καμάλ Αντβάν στη βόρεια Γάζα, προκαλώντας τον θάνατο τουλάχιστον τριών ανθρώπων. Επίσης, πολλοί άνθρωποι έχουν τραυματιστεί από την επίθεση. Πλάνα που κοινοποιήθηκαν στο διαδίκτυο, δείχνουν τους τραυματίες, συμπεριλαμβανομένων πολλών παιδιών, να απομακρύνονται από την περιοχή.

Οι ισραηλινές δυνάμεις συνεχίζουν να σφυροκοπούν την πόλη της Γάζας από αέρος. Η τελευταία τους επίθεση έπληξε ένα κατοικημένο διαμέρισμα στη συνοικία Ριμάλτης πόλης, σκοτώνοντας τουλάχιστον ένα άτομο και τραυματίζοντας έξι, αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων Wafa.

Νωρίτερα, μια ισραηλινή αεροπορική επίθεση στην πόλη της Γάζας είχε στόχο μια ομάδα ανθρώπων κοντά σε σχολείο στη συνοικία Ζεϊτούν, σκοτώνοντας τουλάχιστον τρεις Παλαιστίνιους και τραυματίζοντας πολλούς άλλους.

Τη νύχτα ο ισραηλινός στρατός πραγματοποίησε επιδρομή στην περιοχή αλ Μαουάσι στην κεντρική Γάζα, την οποία είχε χαρακτηρίσει «ασφαλή ζώνη.

Μια ισραηλινή επίθεση έπληξε τη γειτονιά Μοσμπέχ της νότιας Γάζας, κοντά στη Ράφα, σκοτώνοντας τουλάχιστον δύο ανθρώπους.

Συνεχείς επιθέσεις και στη Δυτική Όχθη

Ισραηλινή επίθεση με drone σε όχημα στην κατεχόμενη πόλη Τούμπας, στη Δυτική Όχθη, σκότωσε πέντε Παλαιστίνιους, συμπεριλαμβανομένου του γιου του Παλαιστίνιου κρατούμενου Ζακαρία Ζουμπεϊντί.

Επίσης, Ισραηλινοί στρατιώτες εισέβαλαν εκ νέου στον προσφυγικό καταυλισμό Τουλκαρέμ, από τον οποίο αποσύρθηκαν για λίγο νωρίτερα σήμερα. Αυτή τη στιγμή σημειώνονται μάχες στην περιοχή. Μπουλντόζες και στρατιωτικά οχήματα στα περίχωρα του στρατοπέδου αντιμετώπισαν αντίσταση από Παλαιστίνιους, με αποτέλεσμα ένοπλες συγκρούσεις.

Καθώς ο ισραηλινός στρατός συνεχίζει τη θανατηφόρα στρατιωτική του επιχείρηση στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, το παλαιστινιακό ειδησεογραφικό δίκτυο Quds News Network ανάρτησε βίντεο από μια ισραηλινή μπουλντόζα που καταστρέφει οχήματα έξω από την Εταιρεία Διανομής Ηλεκτρισμού στην Τζενίνσήμερα το πρωί.

Στο βίντεο, η μπουλντόζα φαίνεται να καταστρέφει σκόπιμα αυτοκίνητα και να τα στοιβάζει σε μια γωνία πριν καταστρέψει έναν τοίχο για να περάσει.

Το Ισραήλ «παρατείνει σκόπιμα τις συνομιλίες»

Την ίδια ώρα, η Χαμάς εξέδωσε δήλωση σχετικά τις συνομιλίες κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα, κατηγορώντας τον Νετανιάχου ότι τις παρατείνει σκόπιμα ώστε το Ισραήλ να «παρατείνει την επιθετικότητα εναντίον του λαού μας».

Η απαίτηση του Νετανιάχου για απεριόριστο ισραηλινό έλεγχο του διαδρόμου της Φιλαδέλφειας είναι ένα «κόλπο» προς αυτόν τον σκοπό, είπε η Χαμάς.

Αντί να καταρρίπτει συνεχώς τις νέες προτάσεις, η κυβέρνηση του Ισραήλ θα πρέπει να πιεστεί να «τηρήσει ό,τι έχει ήδη συμφωνηθεί», προσθέτει η παλαιστινιακή οργάνωση.

Νέες επιθέσεις στον Λίβανο

Η ισραηλινή επιθετικότητα συνεχίζεται και στα σύνορα με τον Λίβανο. Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και ένας τραυματίστηκε σε ισραηλινή επιδρομή κοντά στην πόλη Κάφρα στο νότιο Λίβανο, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας.

Το εθνικό πρακτορείο ειδήσεων NNA ανέφερε ότι η επιδρομή προκάλεσε «σοβαρές ζημιές» σε περιουσίες στην περιοχή, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Ανέφερε επίσης βομβαρδισμό πυροβολικού στην περιοχή Ρας αλ Νταρ στο Μάις αλ Τζαμπάλ και αεροπορική επιδρομή στα περίχωρα της πόλης Άιτα αλ Σαάμπ.

Από 902. gr

banner-article

Ροη ειδήσεων