Βέροια Εκδηλώσεις Τοπικά

Εργατικό Κέντρο Ημαθίας: Κινητοποίηση για επανασύνδεση ρεύματος σε λαϊκή οικογένεια / Βέροια, ΔΕΗ, Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου

Τη δραματική κατάσταση στην οποία βρίσκονται εκατοντάδες εργατικές – λαϊκές οικογένειες, κινδυνεύοντας ακόμα και να μείνουν χωρίς ρεύμα λόγω των υπέρογκων λογαριασμών αναδεικνύει  η περίπτωση διακοπής της παροχής σε άλλη μια οικογένεια στον Κοπανό Νάουσας.

Η κατάσταση είναι ακόμα πιο επείγουσα καθώς πριν λίγες μέρες πήρε φωτιά σπίτι στη πόλη της Νάουσας το οποίο και αυτό ήταν χωρίς ρεύμα και φωτιζόταν με κεριά!! Ευτυχώς χωρίς να θρηνήσουμε συνάνθρωπο μας!

Εκεί φτάνει η πολιτική απελευθέρωσης της ενέργειας από την ΕΕ , η πολιτική που υπερασπίζονται ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ- ΠΑΣΟΚ , να κόβεται ρεύμα σε οικογένειες ενώ την ίδια στιγμή βιομηχανίες και μεγαλοεργοδότες χρωστάνε εκατοντάδες εκατομμύρια στη ΔΕΗ και δεν τους ενοχλεί κανένας!

Αυτός ο εμπαιγμός της λαϊκής οικογένειας συμβαίνει την ώρα που η ΔΕΗ και όλοι οι πάροχοι κάθε χρόνο πολλαπλασιάζουν τα κέρδη τους . Μόλις το πρώτο εξάμηνο του 2024 , η ΔΕΗ είχε καθαρά κέρδη σχεδόν 1 δισεκατομμύριο ευρώ , τριπλάσια κέρδη από την περσινή χρονιά . Αυτή είναι η ιδιωτικοποίηση της ενέργειας και τα « οφέλη της πράσινης ανάπτυξης» , ότι δήθεν ο ανταγωνισμός θα έριχνε και τις τιμές του ρεύματος !

Έχει γίνει πλέον καθημερινότητα να πληθαίνουν οι καταγγελίες για διακοπές ρεύματος λαϊκών σπιτιών που δεν μπορούν να πληρώσουν τους υπέρογκους λογαριασμούς, ενώ πλέον ο κόσμος δεν μπορεί να ικανοποιήσει τις βασικές ανάγκες επιβίωσης.

Μοναδική ασπίδα για τους εργαζόμενους και το λαό είναι η οργάνωση του αγώνα απέναντι σε αυτή τη πολιτική και της αλληλεγγύης μεταξύ μας. Κανένας συνάδελφος να μη νιώθει μόνος απέναντι σε αυτή τη κατάσταση. Καθημερινά τα σωματεία μας μπαίνουν μπροστά με παρεμβάσεις και κινητοποιήσεις για να μη μείνει κανένας εργαζόμενος χωρίς σπίτι, ρεύμα , νερό , φαγητό . Σ’ αυτή τη κατεύθυνση μετράμε κατακτήσεις.

Το επόμενο διάστημα η κατάσταση θα χειροτερέψει με τις αυξήσεις στο ρεύμα και όχι μόνο, να βάζουν φωτιά στο λαϊκό εισόδημα . Τώρα είναι που πρέπει να δυναμώσουν σε κάθε γειτονιά , χωριά και χώρους δουλειάς η οργάνωση και η αλληλεγγύη . Να γίνουμε ασπίδα σε κάθε συνάδελφο .

Όλοι στη κινητοποίηση για την επανασύνδεση του ρεύματος στο σπίτι οικογένειας από το Κοπανό Ναούσης τη Πέμπτη 5/9 στις 10:00πμ  έξω από το τη ΔΕΗ στη Βέροια

Όλοι στο αγωνιστικό ραντεβού του Εργατικού Κέντρου και των σωματείων στη ΔΕΘ στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο 7 Σεπτέμβρη . Αναχώρηση λεωφορείου στις 3μμ από το Πάρκο Νάουσας.

Τηλ επικοινωνίας: 6947914759- 2332022230

banner-article

Ροη ειδήσεων