Πολιτισμός

Έφυγε από τη ζωή ο ηθοποιός Δάνης Κατρανίδης

Έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 75 ετών, ο σπουδαίος ηθοποιός Δάνης Κατρανίδης.

Τη δυσάρεστη είδηση έκανε γνωστή ο Σπύρος Μπιμπίλας με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Μέσα στην αλλαγή του μήνα έφυγε ο αγαπημένος μας πολυτάλαντος συνάδελφος, φίλος, γελαστό παιδί του θεάτρου, άνθρωπος πνευματικός που με κάθε του κίνηση παρήγαγε πολιτισμό! Αγαπημένε μας Δανή Κατρανίδη το θλιβερό αυτό νέο συγκλονίζει όλη την καλλιτεχνική μας οικογένεια… Το κενό είναι μεγάλο…» έγραψε.

Τα τελευταία χρόνια, ο ταλαντούχος ηθοποιός είχε αποσυρθεί από τον χώρο της υποκριτικής λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετώπιζε.

Η τελευταία δημόσια εμφάνιση του Δάνη Κατρανίδη ήταν τον Αύγουστο του 2020, στο θέατρο Βράχων.

Στο Cabaret της Αλίκης Βουγιουκλάκη

Ο Δάνης Κατρανίδης γεννήθηκε στις 4 Αυγούστου 1949 στο Αιγάλεω. Απόφοιτος της Ανωτέρας Δραματικής Σχολής Αθηνών «Γιώργος Θεοδοσιάδης» το 1971, ο Κατρανίδης ξεκίνησε την καριέρα του στο Εθνικό Θέατρο, όπου υπήρξε ηθοποιός μέχρι το 1978.

Η θρυλική του ερμηνεία ως κομπέρ στην παράσταση “Cabaret” τη θεατρική σεζόν 1978-1979, σε σκηνοθεσία της Αλίκης Βουγιουκλάκη, τον καθιέρωσε ως έναν από τους σημαντικότερους ηθοποιούς της εποχής του.

Ο Δάνης Κατρανίδης έπαιξε σε όλα τα είδη θεάτρου, από τραγωδία και κωμωδία μέχρι μιούζικαλ και επιθεώρηση, ενώ άκρως αξιόλογη είναι η συμμετοχή του στο θέατρο του ραδιοφώνου. Δίδαξε στην Ανωτέρα Δραματική Σχολή «Ίασμος» και στο Θεατρικό Εργαστήρι “Βασίλης Διαμαντόπουλος”.

Παράλληλα με την καλλιτεχνική του πορεία, υπήρξε λάτρης της θάλασσας και ιστιοπλόος, έχοντας συμμετάσχει και διακριθεί σε πολλούς αγώνες ανοικτής θαλάσσης.

Υπήρξε παντρεμένος με την επίσης ηθοποιό (και συμμαθήτρια του στη Σχολή του Γ. Θεοδοσιάδη) Μίρκα Παπακωνσταντίνου. Υπήρξαν παντρεμένοι από το 1971 έως το 1977.

«Παντρευτήκαμε και χωρίσαμε, αργήσαμε να πάρουμε διαζύγιο. Χωρίσαμε γιατί ήθελε να ξαναπαντρευτεί. Η σχέση μας συνέχιζε, δεν ήταν ερωτική. Ο Δάνης έχει παντρευτεί άλλες δύο φορές. Μου τις κληρονόμησε γιατί όταν χώριζαν με έπαιρναν τηλέφωνο», είχε δηλώσει η ηθοποιός Μίρκα Παπακωνσταντίνου σε παλαιότερη συνέντευξή της.

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας