Ελλάδα Περιβάλλον

«Τόνοι με νεκρά ψάρια σε τουριστικό λιμάνι της Ελλάδας»: Τα διεθνή ΜΜΕ για τις θλιβερές εικόνες από τον Βόλο

Οι αποκρουστικές εικόνες με τα χιλιάδες νεκρά ψάρια στα νερά του λιμανιού του Βόλου και μάλιστα ενώ η τουριστική περίοδος δεν έχει τελειώσει έχουν προκαλέσει εντύπωση σε διεθνή ΜΜΕ.

Reuters και Guardian φιλοξενούν ρεπορτάζ με την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στον Βόλο τα τελευταία 24ωρα.

Όπως αναφέρει το Reuters, οι ελληνικές αρχές ξεκίνησαν να μαζεύουν τα εκατοντάδες χιλιάδες νεκρά ψάρια από τις ακτογραμμές της τουριστικής περιοχής, όμως, το πρόβλημα παραμένει.

Ο Στέλιος Λημνιός, μέλος του δημοτικού συμβουλίου του Βόλου τόνισε στο Μέσο πως το πρόβλημα εκτείνεται σε χιλιόμετρα, από το λιμάνι του Βόλου έως και στο κέντρο του Παγασητικού. Μόνο την Τετάρτη, μηχανότρατες με δίχτυα συνέλλεξαν πάνω από 40 τόνους νεκρούς ψαριών.

Και δεν είναι μόνο η εικόνα που προβληματίζει, αλλά και η δυσωδία, η οποία όπως αναφέρει ο δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος είναι ανυπόφορη. Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου την Τετάρτη κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν αντιμετώπισε το πρόβλημα πριν φτάσει στην πόλη του.

Είπε, επίσης, ότι τα ψάρια που πεθαίνουν θα μπορούσαν να δημιουργήσουν περιβαλλοντική καταστροφή για άλλα είδη στην περιοχή.

Οι ειδικοί δήλωσαν ότι το πρόβλημα προκλήθηκε από τις ιστορικές πλημμύρες του περασμένου έτους που πλημμύρισαν τη Θεσσαλία.

Η Κάρλα διογκώθηκε και όταν τα νερά άρχισαν να υποχωρύν, τα ψάρια του γλυκού νερού κατευθύνθηκαν προς το λιμάνι του Βόλου που εκβάλλει στον Παγασητικό Κολπο. Η εναλλαγή με το θαλασσινό νερό, τα σκότωσε.

«Δεν έκαναν το αυτονόητο, να βάλουν ένα προστατευτικό δίχτυ», δήλωσε ο δήμαρχος Μπέος, αναφερόμενος στις κρατικές υπηρεσίες.

 topontiki.gr

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας