Τοπικά Υγεία

ΕΟΔΥ: Ο Ιός του Δυτικού Νείλου σε 9 Περιφέρειες με 24 κρούσματα – Ένα νέο κρούσμα στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας

Τα νέα κρούσματα λοίμωξης από τον Ιό του Δυτικού Νείλου, την τρίτη εβδομάδα του Αυγούστου,  είναι 24, όπως ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), με τα κρούσματα να φτάνουν συνολικά τα 100, ενώ οι Περιφέρειες που έχουν καταγραφεί είναι πλέον 9.

Ένα νέο κρούσμα καταγράφηκε στην Ημαθία και συγκεκριμένα στην Αλεξάνδρεια (χωρίς εκδηλώσεις από το Κεντρικό Νευρικό Σύστημα), φτάνοντας συνολικά τα 6 στην Ημαθία από την αρχή της περιόδου 2024 μέχρι τις 21/08/2024.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

Από την αρχή της περιόδου 2024, μέχρι τις 21/08/2024 (ώρα 13.00), έχουν διαγνωστεί και διερευνηθεί συνολικά εκατό (100) εγχώρια κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου στην Ελλάδα, εκ των οποίων τα εβδομήντα έξι (76) κρούσματα παρουσίασαν εκδηλώσεις από το Κεντρικό Νευρικό Σύστημα (ΚΝΣ, εγκεφαλίτιδα ή/και μηνιγγίτιδα ή/και οξεία χαλαρή παράλυση) και είκοσι τέσσερα (24) κρούσματα είχαν ήπιες εκδηλώσεις/ δεν είχαν εκδηλώσεις από το ΚΝΣ (Πίνακας 1).

Κατά τη διάρκεια της τελευταίας εβδομάδας διαγνώσθηκαν/ δηλώθηκαν είκοσι τέσσερα (24) νέα εγχώρια κρούσματα. Έχουν καταγραφεί, επίσης, τρία εισαγόμενα κρούσματα της λοίμωξης σε ασθενείς που εκτέθηκαν σε άλλη χώρα του εξωτερικού (Αλβανία), τα οποία δεν περιλαμβάνονται στην περαιτέρω ανάλυση. Έχουν καταγραφεί δώδεκα (12) θάνατοι σε ασθενείς με λοίμωξη από τον ιό, ηλικίας άνω των 60 ετών (διάμεση ηλικία θανόντων= 83 έτη, εύρος 61 – 92 έτη).

………………….

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας