Κόσμος

Ξεπέρασαν τους 40.000 οι νεκροί στη Λωρίδα της Γαζάς – Ασταμάτητο φονικό από κράτος-δολοφόνο

Περισσότεροι από 40.000 Παλαιστίνιοι έχουν χάσει τη ζωή τους στη Γάζα, από τότε που το Ισραήλ ξεκίνησε τον πόλεμο.

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων 24 ωρών, σύμφωνα με το υπουργείο, πέθαναν 40 άνθρωποι, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των θανάτων, από τις 7 Οκτωβρίου, σε 40.005. Περισσότεροι από 92.401 έχουν τραυματιστεί.

Στο μεταξύ εικόνες και βίντεο που έρχονται στο φως της δημοσιότητας συγκλονίζουν. Μια ηλικιωμένη γυναίκα απευθύνεται σε διεθνείς οργανισμούς καθώς αναζητά τα παιδιά της. 

Την ίδια στιγμή, συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις αλληλεγγύης στη Δύση:

Η είδηση για το ότι ξεπέρασαν τους 40.000 οι νεκροί Παλαιστίνιοι ​ακολουθεί ένα ιδιαίτερα θανατηφόρο Σαββατοκύριακο  στη Λωρίδα της Γάζας, όπου τουλάχιστον 93 άνθρωποι σκοτώθηκαν μετά τον βομβαρδισμό ενός σχολείου και ενός τζαμιού στο ανατολικό τμήμα της πόλης της Γάζας όπου είχαν βρει καταφύγιο οι εκτοπισμένο.

Το πλήγμα επιβεβαίωσαν οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) αναφέροντας ότι «τουλάχιστον 19 τρομοκράτες της Χαμάς και της Ισλαμικής Τζιχάντ εξοντώθηκαν» στο χτύπημα.

Το χτύπημα καταδικάστηκε διεθνώς, ακόμη και από τους πιο στενούς συμμάχους του Ισραήλ.

Ασταμάτητοι βομβαρδισμοί στο φόντο των συνομιλιών για εκεχειρία

Ισραηλινά στρατιωτικά αεροσκάφη έπληξαν την πόλη Χαμάντ, το πυροβολικό ανατίναξε κτίρια κατοικιών στο Χαν Γιουνίς στη νότια Λωρίδα της Γάζας, ενώ δεκάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν συνολικά σε επιθέσεις στην παλαιστινιακή επικράτεια το προηγούμενο 24ωρο.

Όλα αυτά την ώρα που συνεχίζονται οι προσπάθειες διαπραγματεύσεων για την ανακωχή.

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, Άντονι Μπλίνκεν, και ο πρωθυπουργός του Κατάρ, Μοχάμεντ μπιν Αμπντελραχμάν αλ Θάνι, τόνισαν, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνδιάλεξής τους χθες, πως «κανένας παράγοντας στην περιοχή δεν πρέπει να προβεί σε ενέργειες που θα υπονόμευαν τις καταβαλλόμενες προσπάθειες για να επιτευχθεί συμφωνία», σύμφωνα με δελτίο Τύπου το οποίο δόθηκε στη δημοσιότητα από τον αναπληρωτή εκπρόσωπο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, τον Βεντάντ Πατέλ. Ο πρωθυπουργός του Κατάρ αντάλλαξε επίσης απόψεις με τον επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας Χακάν Φιντάν.

Επιθετικότητα και στη Δυτική Όχθη

Στο μεταξύ το Ισραήλ συνεχίζει την επιθετικότητά του στη Δυτική Όχθη, καθώς αφενός προχωράει στην ίδρυση οικισμού και αφετέρου συνεχίζει τη δολοφονική του μανία.

Συγκεκριμένα, επιπλέον πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν από τις ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας στην κατεχόμενη επαρχία Τούμπας της Δυτικής Όχθης κατά τη διάρκεια ισραηλινών στρατιωτικών επιδρομών, συμπεριλαμβανομένων τεσσάρων Παλαιστινίων που έχασαν τη ζωή τους σε επίθεση με drone στην πόλη Ταμούν.

 imerodromos.gr

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας