Αθλητικά Ελλάδα

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Αυλαία απόψε με τη φαντασμαγορική τελετή λήξης

Οι 33οι Ολυμπιακοί Αγώνες φτάνουν στο τέλος τους απόψε στο Παρίσι και όλοι αναμένουν μία φαντασμαγορική τελετή λήξης στο «Stade de France». Σύμφωνα με το τελετουργικό, στις τελετές λήξης πρώτα μπαίνει στο στάδιο ο αρχηγός του κράτους της διοργανώτριας χώρας μαζί με τον πρόεδρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής.

Στη συνέχεια ακούγεται ο εθνικός ύμνος της τελετής λήξης της διοργανώτριας χώρας, καθώς υψώνεται η σημαία της.

Άλλα παραδοσιακά στοιχεία της τελετής λήξης περιλαμβάνουν την παρέλαση σημαιών και την παρέλαση αθλητών.

Επίσης, θα παραδοθεί η ολυμπιακή σημαία σε εκπρόσωπο του Λος Άντζελες που θα φιλοξενήσει τους επόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες, σε τέσσερα χρόνια.

Η H.E.R, πέντε φορές βραβευμένη με Grammy, αναμένεται να τραγουδήσει ζωντανά τον εθνικό ύμνο των ΗΠΑ στο πλαίσιο της παράδοσης.
Σημαιοφόροι της ελληνικής αποστολής στην Τελετή Λήξης θα είναι, ο Εμμανουήλ Καραλής και η Eυαγγελία Πλατανιώτη.

Υπερθέαμα υπό τον τίτλο «Records».

Σύμφωνα με όσα έχει κάνει γνωστά η Οργανωτική Επιτροπή, θα εμφανιστούν πάνω από 100 performers, ακροβάτες, χορευτές και καλλιτέχνες τσίρκου. Σύμφωνα με τον σχεδιαστή του προγράμματος, η θεματολογία της τελετής θα είναι τα ρεκόρ. Γι’ αυτό άλλωστε και έχει το όνομα «Records».
Κατά την διάρκεια της τελετής λήξης, θα υπάρξουν μουσικές παραστάσεις, ενώ «η συμμετοχή παγκοσμίου φήμης τραγουδιστών» θα ολοκληρώσει την παράσταση.
Μέρος αυτής παράστασης πάντως θα γίνει στον αέρα (κυριολεκτικά), ενώ τα γιγάντια σκηνικά, τα κοστούμια και τα θεαματικά εφέ φωτισμού θα ταξιδέψουν τους θεατές στον χρόνο, στο παρελθόν και το μέλλον».
Η Τελετή αναμένεται έχει πολύ εικόνα, πολλή χορογραφία, πολλή ακροβατική παράσταση και μια οπερετική διάσταση ώστε να προσφέρει μια υπέροχη οπτική νωπογραφία και να αποχαιρετήσει έτσι τους αθλητές όλου του κόσμου, όπως λένε οι διοργανωτές.

Πρωταγωνιστής ο Τομ Κρουζ

Κεντρικό ρόλο στην τελετή θα έχει ο Τομ Κρουζ. Ο γνωστός ηθοποιός θα βοηθήσει στην παράδοση της Ολυμπιακής σημαίας στην επόμενη διοργανώτρια πόλη, το Λος Άντζελες, και μάλιστα θα το κάνει με εντυπωσιακό τρόπο όπως ο ίδιος ξέρει…
Σύμφωνα με το Hollywood Reporter, το σχέδιο -αν τελικά υλοποιθεί- προβλέπει ότι ο τρεις φορές βραβευμένος με Χρυσή Σφαίρα ηθοποιός θα αρχίσει να αιωρείται από την κορυφή του State de France πριν φτάσει στον πρώτο του προορισμό, τον αγωνιστικό χώρο του σταδίου.

Καθ’ όλη τη διάρκεια θα κουβαλάει πάνω του την επίσημη ολυμπιακή σημαία.
Η μετάδοση των Ολυμπιακών Αγώνων θα διακοπεί όπου θα προβληθεί ένα δίλεπτο, βιντεοσκοπημένο βίντεο που θα δείχνει τον Κρουζ να ταξιδεύει στον επόμενο σταθμό του με αεροπλάνο, καθώς θα μεταφέρει την Ολυμπιακή σημαία από τη Γαλλία στο Λος Άντζελες.

Στη συνέχεια, θα πηδήξει από το αεροπλάνο και θα προσγειωθεί στην πινακίδα του Χόλιγουντ.

Phoenix και Air τραγουδούν στην τελετή λήξης

Τα γαλλικά συγκροτήματα Phoenix και Air θα εμφανιστούν στην τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού 2024 στις 11 Αυγούστου. Μάλιστα, τα συγκροτήματα από τις Βερσαλλίες βοήθησαν στην αναγγελία της έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων με μια ειδική συναυλία στο αεροδρόμιο Charles de Gaulle του Παρισιού στις 17 Ιουλίου.
Μαζί με τους Étienne de Crécy και Izzy Lindqwister, οι Phoenix και Air εμφανίστηκαν στην οροφή του Τερματικού Σταθμού 1 στο καλοκαιρινό πάρτι πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες κατά το οποίο εορτάστηκαν και τα 50 χρόνια του αεροδρομίου.

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας