Ελλάδα Κοινωνία

Αττική: Εκτός ελέγχου η φωτιά στον Βαρνάβα / Μήνυμα του 112 για εκκένωση σε Σταμάτα και Μικροχώρι, οι φλόγες κινούνται προς Ωρωπό

Εκτός ελέγχου είναι η φωτιά στον Βαρνάβα Αττικής που ξέσπασε από νωρίς το απόγευμα της Κυριακής.

Οι φλόγες κινούνται ανατολικά, με το 112 να έχει ηχήσει πολλές φορές, για εκκένωση περιοχών.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες της πυροσβεστικής, η φωτιά κινείται σε τρία μέτωπα: ένα προς Καλέτζι, ένα στον Βαρνάβα και ένα προς το Γραμματικό.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις ενισχύθηκαν μετά τις 18:00 και πλέον επιχειρούν 315 πυροσβέστες με 10 ομάδες δασοκομάντος και 98 οχήματα καθώς και μεγάλος αριθμός εθελοντών, καθώς και 26 εναέρια μέσα, 15 αεροσκάφη και 11 ελικόπτερα εκ των οποίων τα 2 για το συντονισμό τους.

Λίγο μετά τις 18:30 ήχησε μήνυμα για εκκένωση της Σταμάτας, με τους κατοίκους να μετακινούνται προς Δροσιά και Κηφισιά μέσω της εθνικής οδού.

Με τις φλόγες να κινούνται προς τον Ωρωπό, οι αρχές έστειλαν πριν λίγο νέο μήνυμα προς τους κατοίκους στο Μικροχώρι του Δήμου Ωρωπού, να απομακρυνθούν από τη περιοχή, με προορισμό το Καπανδρίτι και τις Αφίδνες.

Μήνυμα μέσω του 112 εστάλη και σε όσους βρίσκονται στην περιοχή του Γραμματικού προκειμένου να απομακρυνθούν προς το Μαραθώνα λόγω της πυρκαγιάς που είναι σε εξέλιξη στην περιοχή. Μήνυμα εστάλη και στους κατοίκους των περιοχών Ροδόπολη, Αμυγδαλέζα και Σταμάτα, να κινηθούν προς Κηφισιά.

Να θυμίσουμε ότι από τις 3:30 μόλις ξέσπασε η φωτιά, το 112 ήχησε καλώντας τους κατοίκους να είναι σε ετοιμότητα στη περιοχή.

Δύο διαδοχικά μηνύματα εκκένωσης περιοχών στάλθηκαν από το 112 επίσης, λίγο πριν από τις 5 το απόγευμα, λόγω της πυρκαγιάς που είναι σε εξέλιξη στο Βαρνάβα Αττικής.

Ειδικότερα, αρχικά, στάλθηκε μήνυμα στους κατοίκους της περιοχής Μοναστήρι Παναγιάς, με την οδηγία να απομακρυνθούν προς το Γραμματικό ενώ λίγα λεπτά αργότερα σε όσους βρίσκονται στις περιοχές Βόθωνα, Καλέντζι και Πουρίθι να απομακρυνθούν προς Μαραθώνα.

Οι καπνοί από την φωτιά έχουν σκεπάσει την μισή Αττική, καθώς στην περιοχή πνέουν ισχυροί έως θυελλώδεις άνεμοι.

Απεγκλωβίστηκαν άνθρωποι, δύο στο νοσοκομείο με αναπνευστικό πρόβλημα

Η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου λόγω των ριπών των ανέμων που φτάνουν ως και τα 8 μποφόρ. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής, οι πυροσβέστες «αντιμετωπίζουν φλόγες που σε πολλές περιπτώσεις ξεπερνούν τα 25 μέτρα», ενώ οι άνδρες της πυροσβεστικής χρειάστηκε να απεγκλωβίσουν τουλάχιστον 25 άτομα, δείγμα της δυσκολίας της κατάστασης.

Δύο πολίτες χρειάστηκε να μεταφερθούν στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα.

Παράλληλα, έχει γίνει εκτροπή της κίνησης των οχημάτων στους εξής δρόμους:
  • Επαρχιακή οδός Καπανδριτίου-Βαρνάβα
  • Επαρχιακή οδός Γραμματικού-Βαρνάβα
  • Επαρχιακή οδός παραλίας Βαρνάβα
  • Από τον οικισμό Καλέντζι, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Γραμματικό

 topontiki.gr

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας