ART Πολιτισμός

Dunja Jung. Ανιχνεύοντας το συναίσθημα στο γυναικείο πρόσωπο

Η Dunja Jung έχει μια ξεχωριστή  θέση αυτήν τη στιγμή στο σύνολο των σύγχρονων Σέρβων ζωγράφων, αφιερωμένη εδώ και είκοσι χρόνια στην προσέγγιση  της συναισθηματικής έκφρασης μέσα από την τεχνική της ακουαρέλας.

Μπορεί να χρησιμοποίησε κατά καιρούς λάδια ή ακρυλικά, αλλά η ακουαρέλα αποτέλεσε γι’ αυτήν το κατεξοχήν εργαλείο απόδοσης των πορτρέτων της.

Τα πρόσωπα που αποδίδονται με τον χρωστήρα της είναι γυναικεία και πολύ σπάνια παιδικά. Τα συνδέει στην προσέγγισή τους από τη Σέρβα καλλιτέχνιδα η τρυφερότητα που αναδίδουν και τα δύο.

Βέβαια, το γυναικείο πρόσωπο έχει τη δυνατότητα πολλαπλών εκφράσεων, από την απορία μέχρι την αινιγματικότητα κι από την αγιοποίηση μέχρι την πρόκληση.

Αυτές οι πολλαπλές εκφάνσεις της γυναικείας έκφρασης αποτυπώνονται με χρώματα άλλοτε δυνατά κι άλλοτε παλ και διάφανα αποτυπώνοντας κάθε φορά το ζητούμενο της συναισθηματικής έκφρασης.

Από το απαλό γαλάζιο και το συναισθηματικό μωβ μέχρι το καιόμενο κόκκινο και το πορτοκαλί η εκτεταμένη χρωματική γκάμα που χρησιμοποιεί είναι η πύλη για την απόδοση των χαρακτήρων της.

…………………..

………………………….

banner-article

Ροη ειδήσεων