Ελλάδα Κοινωνία

Τέμπη: Ξέσπασμα Νίκου Πλακιά – «45 πέρασαν από τον ανακριτή, μόνο ένας έχει μπει φυλακή ως τώρα»

Ένα βίντεο 21 δευτερολέπτων αποτυπώνει τον πόνο του Νίκου Πλακιά, που έχασε τις δίδυμες κόρες του και την ανιψιά του, στο έγκλημα των Τέμπη.

«Ξέρετε πόσα άτομα έχουν περάσει την πόρτα του ανακριτή μέχρι τώρα; 45! Ξέρετε πόσοι είναι φυλακή; Ένας! Και αυτός τον έναν δεν τον έκλεισαν (σσ. φυλακή) οι ανακριτικές αρχές, αυτόφωρο τον πήγαν εκείνο το βράδυ… Ο σταθμάρχης», αναφέρει.

Πέντε αναπάντητα ερωτήματα

Με ανάρτησή του στο Facebook, ο Νίκος Πλακιάς προαναγγέλλει σημαντικές δικαστικές εξελίξεις, τονίζοντας πως αύριο Δευτέρα δικηγόροι συγγενών των θυμάτων προσφεύγον με υπόμνημα προς τις δικαστικές αρχές, θέτοντας πέντε ερωτήματα.

«Ποιος εισαγγελέας έδωσε εντολή και επόπτευε την επιχείρηση μεταφοράς των υλικών από τον τόπο του εγκλήματος αλλοιώνοντας τις συνθήκες του εγκλήματος;

Υπήρξε αδήλωτη μεταφορά χημικών ουσιών που παίξανε ρόλο στην έκρηξη και στην πυρκαγιά;

Ποια η εμπλοκή της πολιτικής ηγεσίας και των αρμοδίων υπηρεσιών στην επιχείρηση ξεμπαζώματος και μπαζώματος;

Κρατήθηκαν πρακτικά για τον σχεδιασμό και την εκτέλεση της επιχείρησης, διότι επί ένα τριήμερο μεταφέρονταν υλικά στην θέση Κουλούρι και στην θέση Πηγάδια Λάρισας;

Τι εντολές έλαβαν οι επικεφαλής του τριχοτομημένου ΟΣΕ, από την πολιτική ηγεσία;»

«Αυτά τα ερωτήματα εδώ και πάνω από ένα χρόνο δεν μας έχουν απαντηθεί, με αποτέλεσμα να έχουν δημιουργηθεί γκρίζες ζώνες για το κατά πόσο ήταν νόμιμες οι ενέργειες του πολιτικού προσωπικού και αξιωματούχων της διοίκησης. Πάντως από Δευτέρα οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες στο Δικαστικό Λάρισας», υπογραμμίζει μεταξύ άλλων.

  topontiki.gr

Δείτε όλες τ

banner-article

Ροη ειδήσεων