Ελλάδα Κοινωνία

Ελευσίνα: Νέες κινητοποιήσεις τη Δευτέρα ενάντια στην έξωση της Διονυσίας

Σε νέες κινητοποιήσεις προχωρούν τη Δευτέρα 15 Ιούλη Σωματεία και φορείς της Ελευσίνας απαιτώντας να κατοχυρωθεί το σπίτι στην οικογένεια της Διονυσίας.

«Αίσχος! Η κυβέρνηση αντί να ανακοινώσει λύση, αναμασάει αυτά που δεσμεύτηκε την Τρίτη και ύπουλα επαναφέρει προτάσεις που έχουν ήδη απορριφθεί» σημειώνουν τα Σωματεία και οι φορείς και καλούν την Δευτέρα 15 Ιούλη στις 10 π.μ. σε παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Οικογένειας και κοινωνικής συνοχής (Δραγατσανίου 8, πλατεία Κλαυθμώνος) και σε νέα αγωνιστική κινητοποίηση το απόγευμα στην Ελευσίνα.

Σε ανακοίνωσή τους σημειώνουν:

«Στη συνάντηση των σωματείων και των φορέων της Ελευσίνας με εκπροσώπους των υπουργείων και επικεφαλής την κ. Στέφου, γενική γραμματέας του υπουργείου Οικογένειας και κοινωνικής συνοχής, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 9 Ιουλίου, η κυβέρνηση δεσμεύτηκε ότι θα φέρει πρόταση για επίλυση στο ζήτημα που έχει προκύψει με το σπίτι της πρωταθλήτριας ΑμεΑ μέχρι την Παρασκευή 12/7.

Στη συνάντηση δεσμεύτηκε ότι η λύση για να κατοχυρωθεί το σπίτι στο όνομα της Διονυσίας θα εξευρεθεί με αναζήτηση χρηματοδότησης από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και σε συνεννόηση με τις ομοσπονδίες.

Αλήθεια, από την Τρίτη μέχρι την Παρασκευή τι έχει κάνει η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Οικογένειας και Κοινωνικής Συνοχής σε αυτή την κατεύθυνση;

Η Παρασκευή έφτασε και αντί για συγκεκριμένη λύση, η κυβέρνηση συνεχίζει να αναμασάει τα όσα δεσμεύτηκε την Τρίτη, ενώ το μόνο που έχει πει μέχρις ώρας είναι ότι η συνάντηση της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού με τις ομοσπονδίες έχει οριστεί για τη Δευτέρα 15 Ιουλίου.

Και ενώ η συνάντηση είναι μπροστά μας, υπονομεύει το αποτέλεσμα αυτής, επαναφέροντας ύπουλα θέματα που έχουν εξαρχής απορριφθεί όπως είναι το επίδομα στέγασης, αφού δεν κατοχυρώνει στο όνομα της Διονυσίας το σπίτι στην οδό Ιατρού Παπαγιάννη 25 στην Ελευσίνα.

Είναι πρόκληση. Η κυβέρνηση παίζει καθυστερήσεις στην πλάτη της οικογένειας της πρωταθλήτριας ΑμεΑ από την Ελευσίνα, τη στιγμή που είναι γνωστό ότι η κατασκευαστική εταιρεία που αγόρασε το σπίτι στον πλειστηριασμό δέχεται να αποχωρήσει αν της δοθούν πίσω τα χρήματα που δαπάνησε.

Οι βιοπαλαιστές της πόλης μας δε σηκώνουν το άδικο.

Πληροφορούμε την κυβέρνηση και τα κοράκια, να μην παίζουν βρώμικα παιχνίδια στην πλάτη της Ελευσίνας και των κατοίκων της γιατί εδώ θα πάθουνε στραπάτσο.

Η κυβέρνηση έχει διορία μέχρι τα μεσάνυχτα που αλλάζει η μέρα να ανακοινώσει με ποιους τρόπους και πότε το σπίτι στην οδό Ιατρού Παπαγιάννη στην Ελευσίνα θα κατοχυρωθεί στο όνομα της Διονυσίας.

Την παραμικρή δική μας “ασυνέπεια” οι κυβερνήσεις και τα κοράκια την τιμωρούν με την αρπαγή των σπιτιών μας, ήρθε η ώρα να τιμωρηθούν και αυτοί για το αίσχος του απαράδεκτου εμπαιγμού στη Διονυσία και στην πόλη μας και για το απαράδεχτο νομοθετικό πλαίσιο που όλες διαδοχικά οι κυβερνήσεις έφτιαξαν για να βγαίνουν τα σπίτια μας στο «σφυρί» και να μας πετάνε έξω από αυτά με τον πιο βίαιο τρόπο.

Όλη η πόλη σε ετοιμότητα!

Όλοι τη Δευτέρα 15 Ιούλη στις 10 π.μ. στην παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Οικογένειας και Κοινωνικής Συνοχής (Δραγατσανίου 8, πλατεία Κλαυθμώνος). Νέα αγωνιστική κινητοποίηση τη Δευτέρα 15 Ιουλίου το απόγευμα στην Ελευσίνα.

Οι επόμενες μέρες, είναι μέρες αγώνα. Είναι μέρες αφιερωμένες στη Διονυσία. Γιατί η νίκη της Διονυσίας θα είναι και δική μας!».

Κάλεσμα συμμετοχής στην κινητοποίηση απευθύνουν  η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ) και το Σωματείο Εργαζομένων στο Θριάσιο Νοσοκομείο.

Από 902.gr

banner-article

Ροη ειδήσεων