Ελλάδα

Δήμος Δίου-Ολύμπου: Υπό έλεγχο τέθηκε η εστία φωτιάς που ξέσπασε στην περιοχή του Καταφυγίου Κορομηλιάς

Υπό έλεγχο τέθηκε η νέα εστία φωτιάς που εκδηλώθηκε στην περιοχή του Καταφυγίου Κορομηλιάς στον Όλυμπο, το απόγευμα της Κυριακής 14 Ιουλίου 2024.

Στην περιοχή επιχείρησαν άμεσα πέντε εναέρια πτητικά και δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με πυροσβεστικά οχήματα και πεζοπόρα τμήματα. Παράλληλα μπήκαν από την πρώτη στιγμή σε επιφυλακή τα μέσα πολιτικής προστασίας του Δήμου Δίου-Ολύμπου.

Η άμεση αντίδραση του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής προστασίας καθώς και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας απέτρεψε τα χειρότερα. Στην περιοχή θα παραμείνουν καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας πεζοπόρα τμήματα για να επιτηρούν το ενδεχόμενο αναζωπύρωσης.

Ο Δήμος Δίου-Ολύμπου αναγνωρίζει την προσπάθεια που καταβάλει το προσωπικό που επιχείρησε και σήμερα, για δεύτερη μέρα, στην κατάσβεση πυρκαγιάς σε νέο σημείο, κάτω από δύσκολες και επίπονες συνθήκες και ευχαριστεί το αρμόδιο Υπουργείο και την Πυροσβεστική Υπηρεσία για την άμεση ανταπόκρισή τους.

Παρακαλούνται οι δημότες να μην ανάβουν εστίες φωτιάς, για κανέναν λόγο, έως και τη λήξη της αντιπυρικής περιόδου, και να ακολουθούν τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας.


banner-article

Ροη ειδήσεων