Κόσμος

Απόπειρα δολοφονίας Τραμπ: To FBI κατονόμασε τον 20χρονο δράστη – Σε εξέλιξη η έρευνα

Ο 20χρονος Τόμας Μάθιου Κρουκς από την Πενσιλβάνια είναι ο δράστης της απόπειρας δολοφονίας κατά του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με το FBI.

Η επιβεβαίωση έγινε με DNA και οι Αρχές, μετά το ένταλμα που εξέδωσαν, πραγματοποιούν έρευνες στο σπίτι του για να διακριβώσουν τα κίνητρα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο 20χρονος φορούσε ένα γκρι μπλουζάκι με αμερικανική σημαία στο μανίκι και μπλοκ γράμματα που είναι μερικώς καλυμμένα.

Η μπλούζα μοιάζει με εκείνη που πωλείται στον ιστότοπο του καναλιού Demolition Ranch του YouTube που είναι αφιερωμένο στα όπλα και τη δοκιμή τους.

Ο 20χρονος, τα κίνητρα του οποίου παραμένουν άγνωστα, άνοιξε πυρ με τουφέκι από την οροφή κτιρίου, περίπου 300 μέτρα μακριά από την εξέδρα όπου μιλούσε ο Τραμπ, πριν πέσει νεκρός από τα πυρά των μυστικών υπηρεσιών.

Ακαριαίος ο θάνατός του

Μιλώντας στο συνεργαζόμενο με το Sky αμερικανικό δίκτυο NBC News, ένας γιατρός που βρισκόταν στη συγκέντρωση του Τραμπ είπε ότι ο 20χρονος «χτυπήθηκε στο κεφάλι».

«Οι μισοί άνθρωποι κοιτούσαν γιατί νόμιζαν ότι επρόκειτο για πυροτεχνήματα, ενώ ήταν πυροβολισμοί. Κοιτούσα τριγύρω, προσπαθώντας να δω από πού έρχονταν οι πυροβολισμοί. Μου φάνηκε ότι οι πυροβολισμοί έρχονταν πίσω από τις κερκίδες. Μου φάνηκε ότι ο άνδρας χτυπήθηκε στο κεφάλι από πίσω», πρόσθεσε.

Εκτίμησε μάλιστα πως ο θάνατός του ήταν ακαριαίος. «Υπήρχαν πέντε άνθρωποι κοντά στον άνδρα», πρόσθεσε, με δύο από αυτούς να βρίσκονται σε εμφανές σοκ.

Ανακοίνωση μετά τους πυροβολισμούς στη συγκέντρωση του στην Πενσυλβάνια εξέδωσε ο Ντόναλντ Τραμπ.

Ο πρώην πρόεδρος και νυν υποψήφιος δήλωσε ότι «πυροβολήθηκε» στο «πάνω μέρος του δεξιού μου αυτιού» και «υπήρξε μεγάλη αιμορραγία».

Στην ανάρτηση στον ιστότοπό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, Truth Social, εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τις μυστικές υπηρεσίες και τις αστυνομικές αρχές για την «ταχεία ανταπόκρισή τους».

«Το πιο σημαντικό, θέλω να εκφράσω τα συλλυπητήριά μου στην οικογένεια του ατόμου που βρισκόταν στη συγκέντρωση και σκοτώθηκε, καθώς και στην οικογένεια ενός άλλου ατόμου που τραυματίστηκε σοβαρά».

Ο κ. Τραμπ συνέχισε: «Είναι απίστευτο ότι μια τέτοια πράξη μπορεί να λάβει χώρα στη χώρα μας. Προς το παρόν δεν έχει γίνει τίποτα γνωστό για τον δράστη, ο οποίος είναι πλέον νεκρός».

«Πυροβολήθηκα με μια σφαίρα που διαπέρασε το πάνω μέρος του δεξιού μου αυτιού. Κατάλαβα αμέσως ότι κάτι δεν πήγαινε καλά, καθώς άκουσα έναν ήχο σφυρίγματος, πυροβολισμούς και αμέσως ένιωσα τη σφαίρα να διαπερνά το δέρμα. Υπήρξε μεγάλη αιμορραγία, οπότε κατάλαβα τότε τι συνέβαινε», περιέγραψε.

topontiki.gr

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας