Ελλάδα

Πάτρα: «Με χτυπούσε 20 χρόνια» – Συγκλονίζει η μητέρα του 15χρονου που ξυλοκοπήθηκε από τον πατέρα του επειδή είναι ομοφυλόφιλος

Νέες εξελίξεις στην υπόθεση του ξυλοδαρμού ενός 15χρονου από τον πατέρα και τον θείο του επειδή είναι ομοφυλόφυλος, με τη μητέρα του θύματος να δηλώνει και εκείνη θύμα ενδοοικογενειακής βίας.

Όπως λέει η μητέρα του 15χρονου: «Δεν είχε πέσει κάτι στην αντίληψή μου ούτε μου είχε πει κάτι το παιδί όσο μιλάγαμε στο τηλέφωνο ή επικοινωνούσαμε ή ερχόταν σε μένα. Είναι στο νοσοκομείο το παιδί ακόμα. Εγώ το γνώριζα (σ.σ. ότι είναι ομοφυλόφιλος) και συμφωνούσα με το παιδί. Το στηρίζω. Ο πατέρας του δε συμφωνούσε ποτέ, δεν το δεχόταν. Από πέρυσι το καλοκαίρι το ήξερε».

Αίσθηση ωστόσο προκαλεί η παραδοχή της ίδιας ότι: «Με χτύπαγε εμένα την ίδια 20 χρόνια. Είχαμε και δικαστήριο μαζί, είχε γίνει για ξυλοδαρμό. Από τότε που έφυγε από αυτόν τον άνθρωπο γλίτωσα. Τρία παιδιά έχουμε. Τα δύο υποστηρίζουν τον μπαμπά. Ο μεγάλος και η τελευταία η κόρη μου υποστηρίζουν τον μπαμπά, όχι τον αδερφό μας εδώ».

Γιαννόπουλος: «Συνέχισε να τον χτυπά μέχρι που έπεσε αναίσθητος»

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού», Κώστας Γιαννόπουλος, έκανε λόγο για ένα πολύπλοκο θέμα.

«Λάβαμε τις κλήσεις από δύο πολίτες του χωριού και μας είπαν ότι είδαν το παιδί αιμόφυρτο στην πλατεία, να συνεχίζει με ξύλο να το χτυπάει ο πατέρας και στη συνέχεια να πέφτει αναίσθητο. Αυτήν τη φορά θα προχωρήσει η καταγγελία και δε θα κολλήσει κάπου. Εμείς ειδοποιήσαμε αμέσως τον αστυνομικό διευθυντή της περιοχής προκειμένου να επιβεβαιωθεί ότι θα γίνουν αυτά που πρέπει να γίνουν άμεσα. Ξετυλίχτηκε το κουβάρι του προβλήματος όλα αυτά τα χρόνια γιατί την οικογένεια την στηρίζαμε το 2009. Στη συνέχεια δεχτήκαμε μια αναφορά, το 2012, για μια κατάσταση άσχημη, βία, αμέλεια. Το παιδί τότε ήταν 4 χρόνων. Το 2012 έγινε η αναφορά, έπρεπε κάποιος να παρακολουθεί την οικογένεια, το 2019 το ίδιο, το 2020 το ίδιο. Εμείς δεν έχουμε δικαίωμα να παρέμβουμε σε μια οικογένεια παρά μόνο δίνουμε την αναφορά στον εισαγγελέα».

Όπως λέει ο ίδιος: «Το 2021 δεχτήκαμε ενημέρωση από γιατρό στο Καραμανδάνειο ότι πήγε ο πατέρας το παιδί και του είπε να το βοηθήσει να γίνει έτσι, αλλιώς και αλλιώτικα. Να το βοηθήσει με πράγματα που δε συνάδουν με πατέρα. Και έτσι μας είπε ότι αυτός ο άνθρωπος είναι βίαιος, επικίνδυνος και το παιδί κινδυνεύει. Του ζητήσαμε να κάνει εκείνος την καταγγελία για να έχει ιδιαίτερη βαρύτητα. Έτσι λοιπόν ήταν εν γνώσει των υπηρεσιών. Έτσι φτάνουμε στο σήμερα. Έχει ρωτήσει κανείς τα τραύματα της ψυχής πότε θα επουλωθούν; Αν επουλωθούν ποτέ».

Εισαγγελική παρέμβαση για τον ξυλοδαρμό του ανήλικου

Κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση διέταξε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Πατρών για την πλήρη διερεύνηση του περιστατικού κακοποίησης 15χρονου από τον ίδιο του τον πατέρα και θείο.

Η εισαγγελία παράλληλα αναζητεί λύση για την προστασία του ανήλικου από την στιγμή που θα πάρει εξιτήριο από το Καραμανδάνειο Νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται.

Η υπόθεση προκάλεσε σοκ στο πανελλήνιο μετά τα όσα καταγγέλθηκαν στο «Χαμόγελο του Παιδιού» ότι το παιδί αιμόφυρτο πήγε στην πλατεία του χωριού στην ευρύτερη περιοχή
της Πάτρας μετά την κακοποίηση που δέχθηκε από τον πατέρα και τον θείο του.

Σύμφωνα με όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, αιτία ήταν ότι ο 15χρονος τους είπε πως είναι ομοφυλόφιλος, κάτι που πατέρας και θείος δεν μπορούσαν να δεχθούν.

Στην δικογραφία που έχει σχηματιστεί από την Αστυνομία, σύμφωνα με πληροφορίες, αναφέρεται πως ο 15χρονος ζήτησε να βγει από το σπίτι όπου έμενε και ο πατέρας του δεν του το επέτρεψε, διαπληκτίστηκαν και το παιδί βρέθηκε με κακώσεις. Φέρεται μάλιστα να ήταν παρών και ο θείος του παιδιού και η μητριά του.

banner-article

Ροη ειδήσεων