Κοινωνία

Συνεχίζονται σήμερα οι δίκες των αγωνιστών κατά των πλειστηριασμών / χθες καταδικάστηκαν 7 άτομα

 Μία ακόμα δίκη αγωνιστών κατά των πλειστηριασμών διεξάγεται σήμερα, Παρασκευή, με πρωτοβουλίες και οργανώσεις να καλούν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας από τις 9 το πρωί στα δικαστήρια της Ευελπίδων (κτίριο 9, αιθ. 4).

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα καθίσουν οι Ρωμανός Αγγελής, Οδυσσέας Χαραλαμπόπουλος και Θωμάς Καρράς που τον Μάρτιο του 2018 συμμετείχαν σε κινητοποίηση ενάντια σε ηλεκτρονικό πλειστηριασμό.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, Πέμπτη, παρά την εισαγγελική πρόταση για απαλλαγή τους, καταδικάστηκαν σε 9 μήνες φυλάκιση, για «διατάραξη κοινής ειρήνης», ο συντονιστής της ΠΓ της Λαϊκής Ενότητας – Ανυπότακτη Αριστερά Στάθης Λεουτσάκος, ο πρώην υπουργός Παναγιώτης Λαφαζάνης – ο οποίος είχε καταδικαστεί ξανά σε ποινή 18 μηνών με αναστολή τον Ιανουάριο- ο Απόστολος Μπούρας, η Μαρία Αφοξενίδου και πέντε ακόμα αγωνιστές του κινήματος κατά των πλειστηριασμών.

Η δίκη αφορούσε επεισόδια έξω από το Ειρηνοδικείο το 2017, όπου 12 άτομα συνελήφθησαν καθώς προσπαθούσαν να εμποδίσουν τον πλειστηριασμό  κατοικίας.

Σε ανακοίνωσή της η Λαϊκή Ενότητα, μεταξύ άλλων, κάνει λόγο για πολιτική στόχευση από πλευράς αστυνομίας, την οποία καταγγέλλει για ξυλοδαρμό, αλλά και ψέματα καθώς δήλωναν ότι υπήρχε βιαιοπραγία κατά αστυνομικού.

banner-article

Ροη ειδήσεων