Εργασιακά Κοινωνία

Μεταλλωρύχοι Χαλκιδικής: Πραγματοποίησαν την μεγαλύτερη απεργιακή κινητοποίηση / συνεχίζουν με 48ωρη απεργία

Νέα 48ωρη απεργία την Δευτέρα 24 και την Τρίτη 25 Ιούνη αποφάσισαν οι μεταλλωρύχοι της Χαλκιδικής στην σημερινή  ένατη 24ωρη απεργία και συγκέντρωσή τους στο εργοτάξιο στις Σκουριές. Πρόκειται για την μεγαλύτερη απεργιακή κινητοποίηση που έχουν πραγματοποιήσει, δείχνοντας την αποφασιστικότητα και την θέλησή τους να συνεχίσουν τον αγώνα τους  για την υπογραφή της επιχειρησιακής ΣΣΕ.

Στην μαζική γενική συνέλευση που πραγματοποίησαν, στο πλαίσιο της απεργιακής τους συγκέντρωσης, εκτός από την 48ωρη απεργία, οι μεταλλωρύχοι αποφάσισαν και την περαιτέρω κλιμάκωση του αγώνα τους, και μετά τις 25 Ιούνη, προκειμένου να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.

Πιο συγκεκριμένα, διεκδικούν αύξηση 20% στον βασικό μισθό, αλλαγή στον τρόπο υπολογισμού των τριετιών, καμία αλλαγή στις αργίες, και επίσης αλλαγή βαρύτητας σε ειδικότητες και δημιουργία νέων ειδικοτήτων, κοινωνικά επιδόματα κ.ά.

Στο πλευρό τους παραβρέθηκαν ο Θανάσης Χρηστίδης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και ο Κώστας Ιντζές, περιφερειακός σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας με την «Λαϊκή Συσπείρωση».

 902.gr

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας