Βέροια Μουσική Πολιτισμός Ρεπορτάζ

Βέροια Εύηχη Πόλη 2024: Ο Χρήστος Θηβαίος στην Ελιά σε μια μουσική διαδρομή χρόνων

Ο Χρήστος Θηβαίος, τραγουδιστής και τραγουδοποιός, έκλεισε την πρώτη μέρα των εκδηλώσεων της Εύηχης Πόλης με τη βραδινή συναυλία του στην Πλατεία Ελιάς της Βέροιας.

Πολύς κόσμος, διάφορες ηλικίες, πλούσιο πρόγραμμα.

Στην αρχή της συναυλίας η Νίκη Καρατζιούλα,  Πρόεδρος  του Κέντρου Πρόληψης “Πρόσβαση”, (αφού η σημερινή μέρα ήταν Παγκόσμια Ημέρα κατά των ναρκωτικών),  μίλησε για τη σημασία κέντρων σαν την “Πρόσβαση”, που αποτελούν νησίδες ελπίδας για τα εξαρτημένα άτομα.

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης  καλωσόρισε τον κόσμο που γέμισε την Πλατεία, τονίζοντας πως η ΚΕΠΑ είναι πάντα εκείνη που δίνει με τις εκδηλώσεις της μια άλλη λάμψη πολιτισμού στην πόλη.

Ο Χρήστος Θηβαίος ανέβηκε στη συνέχεια στη σκηνή ερμηνεύοντας ένα από τα τραγούδια του με άκρως συμβολικό περιεχόμενο για την εποχή που ζούμε.

Ώριμος, και ηλικιακά και καλλιτεχνικά, με πείρα 30 χρόνων στο τραγούδι, γράφοντας ο ίδιος αλλά και ερμηνεύοντας, ταυτίζεται με μια προηγούμενη μουσική εποχή άκρως ποιοτική, αλλά πατά και στη σημερινή, στην οποία πολλά έχουν αλλάξει και ως προς τον ήχο και ως προς τον στίχο.

Έχοντας συνεργαστεί με  κορυφαίες προσωπικότητες του μουσικού χώρου, όπως ο Θάνος Μικρούτσικος, έχοντας σχεδόν ταυτιστεί με τον “Άμλετ της σελήνης”, ο Θηβαίος  προχώρησε και μόνος γράφοντας μια σειρά τραγουδιών, που έχουν την προσωπική του σφραγίδα.

Στη Βέροια τραγούδησε με την κιθάρα του, εκρηκτικός όπως πάντα, παλιά και νέα τραγούδια, κλείνοντας με επιτυχία την πρώτη μέρα της “Εύηχης Πόλης”, και αφήνοντας και το δικό του μήνυμα για τα ναρκωτικά και τη βία κατά των ανηλίκων.

Μαζί του:

Μάξιμος Δράκος: πιάνο, Καλλίστρατος Δρακόπουλος: τύμπανα, Γιώργος Κορρές: ήχος

………………………………..

 Φωτογραφίες: faretra.info

………………..

banner-article

Ροη ειδήσεων