Βέροια Πολιτισμός Ρεπορτάζ Φωτογραφία

Βέροια Εύηχη Πόλη 2024: “Χωρίς ήχο”- Έκθεση Φωτογραφίας από την Ομάδα “Αντίθεσις” / ήχος μέσα από τις φωτογραφίες

Πρώτη μέρα η σημερινή της Εύηχης Πόλης και προστίθεται στις εκδηλώσεις της και έκθεση φωτογραφίας με τον εντυπωσιακό τίτλο “Χωρίς ήχο”.

Η Φωτογραφική Ομάδα της Βέροιας “Αντίθεσις” έχει δώσει μέχρι τώρα πολλά δείγματα καλλιτεχνικής γραφής επιλέγοντας διάφορα θέματα κάθε φορά και προσεγγίζοντάς τα με ιδιαίτερο τρόπο.

Αυτήν τη φορά μέσα στους ήχους της “Εύηχης Πόλης” επέλεξαν να δώσουν ήχο με τις… άηχες φωτογραφίες τους!

Οι συμμετέχοντες μάλιστα δηλώνουν σε κείμενό τους:

“Ο πειρασμός μεγάλος: Υπάρχει κάτι απόλυτα ακίνητο που περιμένει να φωτογραφηθεί; Μπορείς να μετατρέψεις τον επισκέπτη μιας έκθεσης σε ακροατή; Μπορείς, φωτογραφίζοντας έναν κιθαρίστα να οδηγηθείς στο μαγικό ταξίδι της εκτέλεσής του, να περάσεις απ’ το βλέμμα του στο συναίσθημα ή και στην ψυχή του ακόμη;

Η φωτογραφία μπορεί να αποτυπώσει αυτήν την αόρατη μελωδία, αυτό τον αμυδρό ήχο που υπάρχει πίσω από κάθε στιγμή. Μέσα από τις φωτογραφίες αυτής της έκθεσης, ο επισκέπτης καλείται να γίνει ακροατής των ηχητικών τοπίων που δημιουργούνται στο μυαλό του. Και μέσα από αυτήν τη διαδικασία, ο επισκέπτης μετατρέπεται σε αυτόν που ακούει τη σιωπή, αυτόν που αισθάνεται τον αόρατο ρυθμό του κόσμου γύρω του.

Μια πόλη που φυλάκισε τους ήχους της μέσα στις φωτογραφίες μας.”

Και πραγματικά προσέχοντας τις φωτογραφικές καταθέσεις του καθενός μπορούσαμε να αισθανθούμε τους ήχους που εξέπεμπαν.

Πώς μπορεί να σου μιλήσει η σιωπηλή φύση; Πώς το πρόσωπο μιας Τουρκάλας βιολοντσελίστριας κοντράρεται ή εναρμονίζεται με μια μικρούλα τον Πιερίων που παίζει γκάιντα;

Τι ήχο μπορεί να φέρει στ’ αυτιά σου η πάλη δυο λαϊκών παλαιστών; Το λαχάνιασμά τους, ή τις επευφημίες του κοινού; Πόσο μια φωτογραφημένη γυναικεία κραυγή μπορεί να ακουστεί, όπως μια αληθινή; Πόσο η λάμψη από ένα κόρνο μπορεί να καθρεφτίζει τον ήχο του;

Στον πολύ όμορφο χώρο της Πλατείας Ελιάς οι φωτογραφίες προσέλκυσαν πολλούς θεατές, που επικοινώνησαν και με το περιεχόμενό τους και με καλλιτέχνες φωτογράφους που ήταν εκεί.

Συμμετέχουν

Καραγαβριηλίδης Συμεών, Καραμήτρος Ιωάννης, Μαυροκεφαλίδου Ελένη, Ορφανίδου Μαρίνα, Στεφανόπουλος Αντώνης, Στυλπνοπούλου Άσπα, Tριανταφυλλίδου Νίκη.

Διάρκεια έκθεσης:  Από την Τρίτη  18.6 έως και την Παρασκευή 21.6

………………………

Βέροια, Εύηχη Πόλη 2024 / 18 έως και 21 Ιουνίου – το αναλυτικό πρόγραμμα – είσοδος ελεύθερη!

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας