Αθλητικά Ελλάδα

Κατερίνα Στεφανίδη: Παρέμβαση Λιβάνιου για την ιθαγένεια του Μιτς Κρίερ μετά την ανάρτηση

Την παρέμβαση του νέου υπουργού Εσωτερικών, Θεόδωρου Λιβάνιου, προκάλεσε η ανάρτηση της ελληνίδας πρωταθλήτριας και Ολυμπιονίκη, Κατερίνας Στεφανίδη, για την πολιτογράφηση του συζύγου και προπονητή της στην Ελλάδα.

Πληροφορίες αναφέρουν πως ο κ. Λιβάνιος ζήτησε να εξεταστεί άμεσα ο φάκελος της υπόθεσης, ώστε να αποφασιστεί αν ο κ. Κρίερ θα λάβει την τιμητική ιθαγένεια πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η διαδικασία θα προχωρήσει και θα ολοκληρωθεί τη Δευτέρα με προεδρικό διάταγμα προκειμένου να συνεχίσει απερίσπαστη την προετοιμασία της για το Παρίσι.

«Νομίζω με τόσα μετάλλια το αξίζει»

Νωρίτερα, σήμερα η ελληνίδα πρωταθλήτρια του επί κοντώ επανέφερε το ζήτημα της άρνησης ιθαγένειας στον σύζυγό της, το πρωί του Σαββάτου, με ανάρτησή της στο Twitter.

Απαντώντας στα συγχαρητήρια του πρωθυπουργού για την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου στο ευρωπαϊκό ανοιχτού στίβου της Ρώμης, η ελληνίδα πρωταθλήτρια και ολυμπιονίκης έγραψε: «Κύριε πρωθυπουργέ Κυριάκο Μητσοτάκη, αφού σας ευχαριστήσω για τις ευχές σας, θα σας παρακαλέσω να εγκρίνετε την αίτηση από το 2020 για τιμητική ιθαγένεια στον σύζυγο και προπονητή μου, ώστε να συνεχίσουμε απρόσκοπτα την προετοιμασία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Νομίζω με τόσα μετάλλια το αξίζει».

«Κατερίνα μας κάνεις για μια ακόμη φορά υπερήφανους»

Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός την είχε συγχαρεί για τη νέα μεγάλη της επιτυχία. «Θερμά συγχαρητήρια στην Κατερίνα Στεφανίδη για την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Ρώμης! Κατερίνα μας κάνεις για ακόμα μια φορά όλους υπερήφανους. Σε ευχαριστούμε», έγραψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η συνέντευξή του 2022

Η Κατερίνα Στεφανίδη είχε αφήσει αιχμές, σε συνέντευξή της το 2022, ότι ο σύζυγος και προπονητής της δεν λαμβάνει την τιμητική ιθαγένεια, κάνοντας μάλιστα λόγο για εκδικητικούς λόγους. «Η πραγματικότητα είναι ότι επειδή η μαμά κατέβηκε στις εκλογές με τον ΣΥΡΙΖΑ, εγώ βρέθηκα να παρακαλάω τα τελευταία τρία χρόνια για να πάρει ο Μιτς τιμητικά το ελληνικό διαβατήριο».

»Το κυνηγήσαμε πιο έντονα λόγω covid, θεωρώντας ότι δεν θα μπορεί να μπει στη χώρα. Από τη στιγμή που δεν υπήρχε τέτοιο θέμα, σταμάτησα να ασχολούμαι. Άλλωστε, πλέον μας λένε ξεκάθαρα στη μούρη μας, όχι. Στον Τομ Χανκς βέβαια, το έδωσαν, αφού προφανώς έχει προσφέρει περισσότερα στην Ελλάδα», είχε δηλώσει.

 topontiki.gr

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας