Κόσμος

Σκύλευση πτώματος Παλαιστίνιου μαχητή από τον ισραηλινό στρατό

Συντρίμμια μετά από επιδρομή του ισραηλινού στρατού σε κατεχόμενη περιοχή της Δυτικής Όχθης

Σάλο προκαλεί από νωρίς απόψε η νέα θηριωδία του ισραηλινού στρατού στην Καμπατίγια της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης. Βίντεο που αναρτήθηκε σε Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης δείχνει μπουλντόζα του ισραηλινού στρατού να κατεδαφίζει σπίτι και «να σαρώνει» ανάμεσα στα συντρίμμια και το άψυχο πτώμα ενός νεαρού Παλαιστίνιου που είχε σκοτωθεί ελάχιστη ώρα νωρίτερα σε συγκρούσεις με το στρατό μαζί με έναν ακόμη μαχητή.

Ο ισραηλινός στρατός δεν δίστασε να πυροβολήσει και προς τη μεριά δημοσιογράφων που κάλυπταν τα γεγονότα σε μία προσπάθεια να τους τρομοκρατήσει και να αποσιωπηθούν τα αποτρόπαια γεγονότα.

Επιπλέον, κατά τη συνήθη αήθη πρακτική των δυνάμεων του στρατού, εμποδίστηκαν και σε αυτή την περίπτωση τα ασθενοφόρα και οι τραυματιοφορείς να μεταφέρουν τραυματίες σε νοσοκομεία της περιοχής.

Η σκύλευση του πτώματος του Παλαιστίνιου μαχητή στην Καμπατίγια έρχεται μερικές ώρες μετά τη νέα πολύωρη εισβολή του ισραηλινού στρατού σε προσφυγικό καταυλισμό της παρακείμενης πόλης Τζενίν στη διάρκεια της οποίας καταστράφηκαν μεθοδικά υποδομές σε ηλεκτρικό ρεύμα, ύδρευση, τηλεπικοινωνίες, οδικά δίκτυα, κ.α.

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας