Αγροτικά Νάουσα

Ο Α.Σ. Νάουσας “Μαρίνος Αντύπας” για τις ζημιές από τους Ισχυρούς ανέμους: έγκαιρες και έγκυρες εκτιμήσεις / αποζημιώσεις στο 100%

Οι ισχυροί άνεμοι που επικρατούσαν χθες 13/6/2024, προκάλεσαν μεγάλες καταστροφές στην περιοχή του Δήμου Νάουσας σε καλλιέργειες με (ροδάκινα, δαμάσκηνα, κεράσια μήλα κά).
Η σφοδρότητα του ανέμου είχε ως αποτέλεσμα την πτώση των καρπών, (σε αρκετές περιπτώσεις πάνω από το 50%), υποβάθμιση της ποιότητας από τους ανέμους σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες των προηγούμενων ημερών, που επέφερε  “μαλάκωμα” των καρπών σε ποικίλες που συγκομίζονται αυτή την εποχή, καθώς και τριβή των καρπών καθιστώντας τους β’ ποιότητας.
Από την μανία του ανέμου σπάσαν δέντρα , ενώ σοβαρές ζημιές υπέστησαν αποθήκες, στάνες κά.
 
Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο σύλλογος μας με το υποκατάστημα του ΕΛΓΑ στη Βέροια μας έγινε γνωστό ότι οι επόπτες διενεργούν ελέγχους, και ότι οι πληγέντες αγροτοκτηνοτρόφοι θα πρέπει να απευθύνονται στους κατά τόπους ανταποκριτές  ώστε να υπάρξει αναγγελία ζημιάς. Όσον αφορά το ζήτημα του προσωπικού ο οργανισμός παραμένει υποστελεχωμένος, αφού μόλις 4 μόνιμοι μετακινήθηκαν προς το υποκατάστημα, ενώ οι προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ θα καθυστερήσουν το ελάχιστο ένα μήνα!
Ο Αγροτικός Σύλλογος Νάουσας “Μαρίνος Αντύπας” ζητά:
Την άμεση αναγγελία ζημιάς
Τώρα  να γίνουν οι αναγκαίες προσλήψεις με έμπειρο επιστημονικό δυναμικό,και μέσα  μετακίνησης ώστε να γίνουν έγκαιρες και έγκυρες εκτιμήσεις.
Δημόσιο φορέα ΕΛΓΑ που θα αναγνωρίσει και θα αποζημιώνει από όλους τους φυσικούς κινδύνους και τις ασθένειες στο 100% της ζημιάς με επαρκή κρατική χρηματοδότηση.

                                                                                                                                                                 Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

                                                                                                                                                                  14/6/2024
banner-article

Ροη ειδήσεων