Κοινωνική ζωή Τοπικά

Ευχαριστήριο του Αντιπεριφερειάρχη Κώστα Καλαϊτζίδη προς όσους βοήθησαν στην αντιμετώπιση της θεομηνίας που έπληξε την Ημαθία

Φωτογραφία αρχείου

Η θεομηνία που έπληξε την Ημαθία το βράδυ της Πέμπτης 13 Ιουνίου, παρά τις εκτεταμένες ζημίες που άφησε πίσω της, πεσμένα δέντρα σε οδικές αρτηρίες, πεσμένοι στύλοι ηλεκτροδότησης, σπασμένα κλαδιά, εγκλωβισμένους πολίτες και πολλές υλικές καταστροφές σε οχήματα, σπίτια και καταστήματα, αντιμετωπίστηκε άμεσα και συντονισμένα.

Τα στελέχη και οι εργαζόμενοι της Τεχνικής Υπηρεσίας και του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Ημαθίας, με ειδικά μηχανήματα έργου έδωσαν μάχη ολονυχτίς  για να αποκαταστήσουν ζημίες σε όλη την επικράτεια και να κρατήσουν τους δρόμους ανοιχτούς.

Στο πλευρό τους από την πρώτη στιγμή η Ελληνική Αστυνομία η Πυροσβεστική Υπηρεσία και η ΔΕΔΔΗΕ που ταχύτατα και σε απόλυτο συντονισμό  αντιμετώπισαν από κοινού δεκάδες περιστατικά στους τρεις Δήμους.

Από τις πρώτες πρωινές ώρες οι υπηρεσίες της Π.Ε. Ημαθίας πραγματοποιούν αυτοψίες προκειμένου να εκτιμηθεί το μέγεθος των ζημιών σε επιχειρήσεις και φυτική παραγωγή ώστε να προχωρήσουν άμεσα τις απαραίτητες διαδικασίες ενημέρωσης των αρμόδιων Υπουργείων και του ΕΛΓΑ για την ταχύτερη δυνατή υποστήριξη και αποζημίωση των πληγέντων.

Τις πιο θερμές ευχαριστίες εκ μέρους μου και εκ μέρους του συνόλου των πολιτών της Ημαθίας, για την καθοριστική και σωτήρια συμβολή τους. Για μια ακόμη φορά απέδειξαν πως, στις δύσκολες στιγμές, όταν και οπουδήποτε παραστεί ανάγκη, όλες οι υπηρεσίες του Νομού βρίσκονται σε ετοιμότητα ώστε άμεσα να παρέμβουν και να προσφέρουν με επαγγελματισμό και υπέρμετρο ζήλο τις υπηρεσίες τους στον συνάνθρωπο.

Κωνσταντίνος Καλαϊτζίδης

Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας

banner-article

Ροη ειδήσεων