Ελλάδα

Αμοργός: Κορυφώνεται η αγωνία για τον αμερικανό τουρίστα – Σε δύσβατη περιοχή το τελευταίο στίγμα

Κορυφώνεται η αγωνία για τον 59χρονο αμερικανό τουρίστα που αγνοείται στην Αμοργό.

Σύμφωνα με πληροφορίες το στίγμα που έχουν δώσει οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας από τις δύο συσκευές, που είχε μαζί του ο 59χρονος συνταξιούχος αστυνομικός περιλαμβάνει μια μεγάλη περιοχή με πολλές χαράδρες και δύσβατα σημεία.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες η περιοχή θα πρέπει να περπατηθεί προκειμένου να εντοπιστεί ο 59χρονος.

Το τελευταίο άτομο που είδε τον 59χρονο Κάλιμπετ μέσα στο μονοπάτι που πήρε από Αιγιάλη προς Κατάπολα ήταν μια γυναίκα.

Όπως είπε στους αστυνομικούς ο Αμερικανός είχε σταματήσει σε ένα αναψυκτήριο. Κατά τη μαρτυρία της αυτό συνέβη περίπου στις 9 το πρωί, δύο ώρες δηλαδή μετά την αναχώρηση του 59χρονου από την Αιγιάλη, με τον άνδρα να προμηθεύεται νερό και αναψυκτικό από το αναψυκτήριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η υπεύθυνη του καταστήματος προσφέρθηκε να του καλέσει ταξί καθώς η διαδρομή ήταν μεγάλη και η ζέστη αφόρητη, ωστόσο ο ίδιος αρνήθηκε και συνέχισε την πορεία του.

Έκτοτε, όμως, δεν υπάρχει κανείς που να έχει συναντήσει τον Κάλιμπετ ο οποίος ήταν γνωστός στους κατοίκους του νησιού καθώς επισκεπτόταν συχνά την Αμοργό.

Στις έρευνες συμμετέχει ελικόπτερο που πετάει πάνω από τις περιοχές που έδωσαν οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας καθώς και πυροσβέστες και αστυνομικοί από διπλανά νησιά αλλά και εθελοντικές ομάδες που συνδράμουν με drone και ένα πλωτό.

banner-article

Ροη ειδήσεων