Βέροια Ειδήσεις με Διάρκεια Πολιτισμός

Βέροια: Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας, στη Δημοτική Βιβλιοθήκη «Θεανώ Ζωγιοπούλου»

ΚΕΠΑ ΔΗΜΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ 2023- 2024

Πρόγραμμα δράσεων Ιουνίου και Ιουλίου

Η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2024, της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος είναι και πάλι εδώ και η Δημοτική Βιβλιοθήκη «Θ. Ζωγιοπούλου» της ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιαςσυμμετέχει για ακόμη μια φορά!

Αυτό το καλοκαίρι, από την Δευτέρα 17 Ιουνίου έως την Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου, οι βιβλιοθήκες του Δικτύου Ελληνικών Βιβλιοθηκών υποδέχονται τους μικρούς τους φίλους, προσκαλώντας τους σε ένα συναρπαστικό ταξίδι αναζήτησης… από τη Γη ως τον ουρανό! Αυτό είναι και το φετινό σύνθημα: «Από τη Γη ως τον ουρανό: μαθαίνω, σκέφτομαι, ζω…».

Με κεντρικούς άξονες τη γνώση, την επιστήμη, τον πολιτισμό, αλλά και τον ίδιο τον άνθρωπο, αυτό το καλοκαίρι, οι τοπικές βιβλιοθήκες μετατρέπονται σε κυψέλες εξερεύνησης και δημιουργικότητας με τα παιδιά να κάνουν την περιπλάνησή τους στον δικό τους γύρο του κόσμου, ξετυλίγοντας το νήμα της ζωής στον πλανήτη και στο απέραντο σύμπαν, μετρώντας  τα αμέτρητα, εξηγώντας τα ανεξήγητα και αναζητώντας απαντήσεις για όλα όσα βλέπουμε γύρω μας αλλά και όσα δεν μπορούμε να δούμε.

Η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2024 διοργανώνεται από την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος και υλοποιείται χάρη στην αγαστή συνεργασία της ΕΒΕ και του Εργαστηρίου Παιδαγωγικών Εφαρμογών και Παραγωγής Εκπαιδευτικού Υλικού, του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του ΕΚΠΑ (Διευθυντής: Καθηγητής Κωνσταντίνος Δ. Μαλαφάντης).

Καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, οι βιβλιοθήκες συντονίζουν τις δράσεις τους, ενώ μικροί και μεγάλοι μοιράζονται τις αναγνωστικές τους εμπειρίες στα κοινωνικά δίκτυα χρησιμοποιώντας τα  #ΚΕ2024gr και #forEBEr.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΙΟΥΝΙΟΥ

Όλα τα εργαστήρια πραγματοποιούνται στη Δημοτική Βιβλιοθήκη «Θεανώ Ζωγιοπούλου» από τις 10.00 έως τις 11.30 π.μ.

Οι δράσεις απευθύνονται σε παιδιά 8-12 ετών.

Τρίτη 18 Ιουνίου

Από τη Γη ως τον ουρανό: μαθαίνω, σκέφτομαι, ζω. (Γιορτή Έναρξης)

Ποιος θα σώσει τη Γνώση φέτος το καλοκαίρι; Σε αυτή την Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας,  με συμμάχους τα δέντρα, τα σύννεφα και τη Σελήνη, θα ταξιδέψουμε  από τη Γη ως τον ουρανό, θα περιπλανηθούμε μέσα στο σύμπαν και θα κάνουμε τον δικό μας  γύρο του κόσμου, ξετυλίγοντας το νήμα της ζωής στον πλανήτη! Μοναδική αποστολή μας η διάσωση της Γνώσης!

Πέμπτη 20 Ιουνίου

 Αν ήμουν δέντρο…

Μπορείς να φανταστείς πόσο μοιάζει ένα παιδί με ένα δέντρο; Στη φετινή Καλοκαιρινή Εκστρατεία  εμπνεόμαστε από τον μαγικό κόσμο των δέντρων, εξερευνούμε τη γνώση που κρύβεται στις ρίζες τους και ανακαλύπτουμε τη σύνδεσή τους με τον άνθρωπο. Τελικά, μήπως είσαι δέντρο και δεν το ξέρεις;

Τρίτη 25 Ιουνίου

Συννεφο-ιστορίες

Πότε ήταν η τελευταία φορά που κοίταξες ψηλά στον ουρανό; Μήπως έτυχε να δεις κάποιο ψάρι να κολυμπάει ή έναν κροκόδειλο να κάνει ηλιοθεραπεία; Φέτος το καλοκαίρι, εξερευνούμε τον κόσμο των σύννεφων, δημιουργούμε τους δικούς μας συννεφο-ήρωες και φτιάχνουμε συννεφένιες ιστορίες που απλώνονται σαν λευκό πέπλο πάνω από τον ουρανό της βιβλιοθήκης.

Πέμπτη 27 Ιουνίου

 Όσα φέρνει ο άνεμος

Μπορείς να δεις τον άνεμο; Μπορείς να τον νιώσεις; Πόσα μπορεί, αλήθεια, να φέρει ο άνεμος; Φέτος στην Καλοκαιρινή Εκστρατεία θα δούμε τα αόρατα, θα νιώσουμε όσα δεν βλέπουμε και θα χρησιμοποιήσουμε τον άνεμο για δημιουργήσουμε κίνηση και μουσική, σε ένα εργαστήρι που…φυσάει!

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΙΟΥΛΙΟΥ

Από τις 10.00 έως τις 11.30 π.μ. για παιδιά 8-12 ετών

Τρίτη 9 Ιουλίου

Ένας κόσμος στα πόδια μου

Έχεις ποτέ αναρωτηθεί για το πλήθος των ζωντανών οργανισμών που υπάρχουν κάτω από τα πόδια μας; Ποια πλασματάκια μπορεί να ζουν και  να αναπτύσσονται μέσα στο μαλακό χώμα; Πάμε να τα παρατηρήσουμε, να θαυμάσουμε τον μικρό τους κόσμο και να  ανακαλύψουμε την αξία της ζωής, όσο μικρή και αν μας φαίνεται.

Πέμπτη 11 Ιουλίου

 Ζουζούνια παντού!

Καλοκαίρι χωρίς ζουζούνια γίνεται; Σε αυτό το εργαστήρι, μικροί και μεγάλοι εξερευνούμε τον απίστευτο κόσμο των εντόμων, ανακαλύπτουμε την ομορφιά του και δημιουργούμε αξέχαστες εμπειρίες, σε μια γιορτή για τη φύση.

Τρίτη 16 Ιουλίου

Από τη Γη στη Σελήνη και πάλι πίσω!

Ένα περιπετειώδες ταξίδι στο Σύμπαν! Τα παιδιά γνωρίζουν την αληθινή ιστορία μιας σεληνιακής πέτρας που ταξίδεψε από τη Γη στη Σελήνη και επέστρεψε μετά από  δισεκατομμύρια χρόνια πίσω στη Γη! Μαθαίνουν για τα Σεληνιακά πετρώματα και γράφουν τις δικές τους  Φεγγαρο-ιστορίες!!

Πέμπτη 18 Ιουλίου

Η αρμονία των πλανητών

Τι βλέπεις όταν κοιτάς τον ουρανό; Πλανήτες, Φεγγάρια, Αστέρια!! 4,3,2,1, Πυρ!!! Εμπρός εξερευνητές των πλανητών! Το ταξίδι στο ηλιακό μας σύστημα ξεκινά!

Τρίτη 23 Ιουλίου

Η καλοσύνη των ανθρώπων

Κάθε εποχή έχει ανθρώπους που εμπνέουν με τις πράξεις τους. Μερικοί αφήνουν το σημάδι τους ανεξίτηλο στο πέρασμα του χρόνου. Ελάτε να τους γνωρίσουμε καλύτερα και να εμπνευστούμε από τη δράση τους απλώνοντας την προσφορά και την καλοσύνη παντού.

Πέμπτη 25 Ιουλίου

Δράση τώρα!

Σίγουρα θα έχεις ακούσει για την κλιματική αλλαγή ή για τον καιρό που τρελάθηκε και δεν ξέρει τι κάνει. Και σίγουρα θα έχεις ακούσει κάποιους να λένε “Αφού δεν το κάνουν οι άλλοι γιατί να το κάνω εγώ;”. Όμως δεν έχουμε χρόνο και ο πλανήτης μας χρειάζεται. Σε αυτό το εργαστήριο θα μάθουμε να διατυπώνουμε επιχειρήματα ώστε να πείσουμε και τους πιο δύσκολους ότι ένα μικρό βήμα τώρα μπορεί να εμποδίσει τον πλανήτη μας από την καταστροφή.

Δηλώσεις συμμετοχής: Δημοτική βιβλιοθήκη «Θεανώ Ζωγιοπούλου», Θ. Ζωγιοπούλου 5 τηλ. 23310-24879

Υλοποίηση προγραμμάτων: Βούλα Κοτσάλου

(Το Πρόγραμμα του Αυγούστου θα ανακοινωθεί εγκαίρως)               

 

 –

 

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας