Βέροια Ρεπορτάζ

Η προγραμματική και εκλογική Γεν. Συνέλευση της Κίνησης Ενεργών Πολιτών Βέροιας / το νέο ΔΣ

Με ενθουσιασμό και με αγωνιστική διάθεση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 5 Ιουνίου στην Αντωνιάδειο Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Βέροιας  η Προγραμματική και Εκλογική Γενική Συνέλευση της Κίνησης Ενεργών Πολιτών, που είχε συγκληθεί δυνάμει της αριθμ.  14/2024 έκδοσης διαταγής από το Ειρηνοδικείο Βέροιας, με την οποία η «Κίνηση Ενεργών Πολιτών Βέροιας»  ανακηρύχτηκε σωματείο.

Κατά την έναρξη της διαδικασίας εξελέγησαν η Γεράσιμος Καλλιγάς ως Πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης και ο Αναστάσιος Βασιάδης ως Γραμματέας.

Επίσης εξελέγησαν ως μέλη της τριμελούς Εφορευτικής Επιτροπής  για την διενέργεια των εκλογών, ο Δημήτριος Μειμαρίδης, ως Πρόεδρος, η Μαρία Τσακαλίδου ως Αντιπρόεδρος και η Μαρία Κώτελη ως Γραμματέας.

Εκ μέρους των Γεράσιμου Καλλιγά και Αναστάσιου Βασιάδη, εγένετο κατ αρχή μια παρουσίαση του ιστορικού ίδρυσης του σωματείου με ειδικές αναφορές στους συμπολίτες που απετέλεσαν τον αρχικό πυρήνα   δημιουργίας της Κίνησης  και στα επιτεύγματα τους.

Ακολούθησε η αναφορά στις πρόσφατες δραστηριοποιήσεις και ειδικότερα στις παρεμβάσεις και κινητοποιήσεις,  σχετικά με τις αυθαίρετες και προσβλητικές κατασκευές που βρίσκονται σε εξέλιξη στο χώρο της Παλιάς Μητρόπολης Βέροιας.  

Ακολούθησαν επισημάνσεις, τοποθετήσεις και προτάσεις  για τις περαιτέρω δράσεις της Κίνησης Ενεργών Πολιτών, για τα καίρια ζητήματα που απασχολούν την πόλη και τους πολίτες.

Ειδικές τοποθετήσεις και προτάσεις εγένοντο από τα μέλη της Κίνησης  Αναστασία Πάπαρη, Αναστάσιο Τόλιο, Μάρκο Πολατίδη, Θωμά Δημητράκη, Θεόδωρο Χατζηθεοδώρου, Γεώργιο Μπιλέκα, Ιωάννη Αβραμίδη, Κώστα Γεωργιάδη και Γεώργιο Δουλγέρογλου.

Μετά τις τοποθετήσεις των μελών της Κίνησης και πριν ξεκινήσει η ψηφοφορία για την εκλογή Διοικητικού Συμβουλίου και Εξελεγκτικής Επιτροπής, η Γενική Συνέλευση αποφάσισε την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων για τα καίρια ζητήματα της πόλης, την ανάπτυξη σχέσεων συνεργασίας και συντονισμού με όλους τους τοπικούς φορείς, την σύσταση ομάδων εργασίας και επιστημονικών επιτροπών  για τα επιμέρους θέματα, την έναρξη νέου κύκλου δυναμικών παρεμβάσεων προς τις αρχές και τους παράγοντες του τόπου, την ευρύτερη ανάδειξη των θεμάτων σε εθνικό και διεθνές επίπεδο  και την διοργάνωση θεματικών ημερίδων με την συμμετοχή εγκύρων ομιλητών και με την ενεργοποίηση των ΜΜΕ.

Ακολούθησε η εκλογική διαδικασία, μετά την ολοκλήρωση της οποίας, ανακοινώθηκαν από την Εφορευτική Επιτροπή τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και της Εξελεγκτικής Επιτροπής ως εξής:

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Γεράσιμος Καλλιγάς

Αναστάσιος Βασιάδης

Θωμάς Δημητράκης

Γεώργιος Δουλγέρογλου

Αναστασία Πάπαρη

Νικόλαος Αντωνιάδης

Ιωάννης Αβραμίδης

 

ΕΞΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Γαβριήλ Γαλανομάτης

Γεώργιος Μπιλέκας

Μάρκος Πολατίδης

Η συγκρότηση των οργάνων της Κίνησης Ενεργών  Πολιτών, θα πραγματοποιηθεί τις επόμενες ημέρες

 

——-

banner-article

Ροη ειδήσεων