Βέροια Εκκλησια Μουσική Πολιτισμός Ρεπορτάζ

Βέροια – Λ΄ Παύλεια: Με πέντε χορωδίες ξεκίνησαν πανηγυρικά οι εκδηλώσεις

Έκλεισαν 30 χρόνια από τότε που ξεκίνησαν τα Παύλεια στην Ημαθία με τον ερχομό του Μητροπολίτη Παντελεήμονα να είναι ο εμπνευστής τους.

Οι εκδηλώσεις των Παυλείων ξεκίνησαν σήμερα με την πρώτη τους μέρα αφιερωμένη στον Πολιτισμό και ειδικά στη Μουσική.

Στο Χώρο Τεχνών της Βέροιας πραγματοποιήθηκε η συνάντηση πέντε  χορωδιών με ποικίλο ρεπερτόριο.

Συμμετείχαν:

Η χορωδία της ΚΕΠΑ του Δήμου Βέροιας, η Δημοτική Χορωδία Μελίκης, η  Χορωδία του Ιδρύματος “Παναγία Σουμελά”, η χορωδία του Συλλόγου “Προμηθέας” και η “Μουσική Πολυφωνία”.

Η Χορωδία της ΚΕΠΑ του Δήμου Βέροιας, με χοράρχη τη Δήμητρα Ζησέκα απέδωσε σε μια από τις καλύτερες εμφανίσεις της τραγούδια παραδοσιακά αλλά και έντεχνα, με κορυφαία εκείνα των Κουγιουμτζή και Λουδοβίκου των Ανωγείων.

Η Δημοτική Χορωδία Μελίκης, με χοράρχη την Κατερίνα Σωτηρίου, απέδωσε τραγούδια γνωστά κι αγαπημένα με ένα πλούσιο ποτ πουρί, αδιάκοπων εναλλαγών.

Η  Χορωδία του Ιδρύματος “Παναγία Σουμελά”, πρωτοεμφανιζόμενη στη Βέροια, με μόνο ένα χρόνο ζωής στο ενεργητικό της, εντυπωσίασε και με το ρεπερτόριό της αλλά και με τη χοράρχη της, την Ελισάβετ Δεμίρογλου.

Η Χορωδία του Συλλόγου “Προμηθέας”, με χοράρχη τον Μάριο Δασκαλάκη απέδωσε τραγούδια υμνητικού χαρακτήρα, αφιερωμένα στην Παναγία  και

Η Μουσική Πολυφωνία έκλεισε τη βραδιά, με επιλογή μεγάλων Ελλήνων συνθετών και ένα καταπληκτικό σόλο της “Μακρυνίτσας” από την Ειρήνη Κουρκούλη. Χοράρχης ο Μιχάλης Κολοκοτρώνης και η Ειρήνη Κουρκούλη.

Στο τέλος της εκδήλωσης ο Μητροπολίτης μίλησε για την έναρξη των Παυλείων πριν από 30 χρόνια, τους στόχους τους, τις εκατοντάδες εκδηλώσεις τους, τους χιλιάδες ανθρώπους που τις παρακολούθησαν με ικανοποίηση και για το θρησκευτικό αλλά και για το πολιτιστικό τους περιεχόμενο και στη συνέχεια τίμησε τις χορωδίες με την απόδοση τιμών στους χοράρχες της κάθε μιας.

 Φωτογραφίες: faretra.info

……………………….

 

 

…………………………

 

 

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας