Βέροια Τοπικά

Δράσεις στο Δημοτικό Σχολείο Αγίας Βαρβάρας Ημαθίας

Την Παρασκευή  31 Μαίου 2024 εκπαιδευτικοί και μαθητές/τριες του σχολείου  μας υποδέχτηκαν εγκάρδια τους μαθητές που φοιτούν στο τμήμα ΔΥΕΠ, καθώς και τους εκπαιδευτικούς τους  και πραγματοποιήθηκε πρόγραμμα συνεκπαίδευσης.

 Η συγκεκριμένη δράση  αποφασίστηκε και  υλοποιήθηκε   στο πλαίσιο της διάχυσης των αποτελεσμάτων από την υλοποίηση του προγράμματος  ERASMUS,  στο οποίο συμμετείχαν εκπαιδευτικοί με τίτλο « Αξιοποιώντας την γλωσσική και πολιτισμική ποικιλομορφία στην τάξη» και είχε ως στόχο την αλληλεπίδραση  μαθητών με διαφορετική πολιτισμική ταυτότητα.

Οι δράσεις περιλάμβαναν, μεταξύ άλλων, παιχνίδια γνωριμίας, παρουσίαση  παραδοσιακής κουζίνας και παρασκευή χωριάτικης ελληνικής σαλάτας  την οποία απόλαυσαν, καθώς και πραγματοποίηση  ομαδοσυνεργατικών  δραστηριότητων.

Οι μαθητές/τριες  του τμήματος ΔΥΕΠ έφυγαν ενθουσιασμένοι, αφού γνώρισαν  μαθητές/τριες με άλλη γλώσσα και κουλτούρα και το πως λειτουργεί μια σχολική μονάδα  τυπικής εκπαίδευσης. Παράλληλα οι μαθητές/τριες  του σχολείου μας ένιωσαν ικανοποιημένοι από την προσπάθειά τους να συμβάλουν στην την ομαλή ένταξη των συγκεκριμένων μαθητών /τριών  στο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα από τη νέα σχολική χρονιά.

banner-article

Ροη ειδήσεων