Εργασιακά Νάουσα

Νάουσα: Σε ακόμα μια μαζική γενική συνέλευση προχώρησε το σωματείο εργαζομένων στη νηματουργεία “Βαρβαρέσος”

Σε ακόμα μια μαζική γενική συνέλευση προχώρησε το σωματείο εργαζομένων στη νηματουργεία Βαρβαρέσος στο προαύλιο του Εργατικού κέντρου Ημαθίας « Γιώργος Βουτυράς».

Στην εισηγητική του ομιλία ο πρόεδρος του σωματείου Παναγιώτης Κουτσουπιάς επισήμανε ότι μόνο με τον αποφασιστικό αγώνα του σωματείου και τη στήριξη των υπόλοιπων σωματείων και του λαού της Νάουσας , του νομού και της χώρας μπόρεσαν οι εργαζόμενοι του Βαρβαρέσου να μετρήσουν αποτελέσματα.

Έγινε αναφορά στα αποτελέσματα των συναντήσεων που είχε το σωματείο μαζί με εκπροσώπους της Ομοσπονδίας Ιματισμού και του Εργατικού Κέντρου Ημαθίας στις συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν τη προηγούμενη Παρασκευή στη ΔΥΠΑ και στο Υπουργείο Εργασίας και στις δεσμεύσεις που απέσπασαν , για χορήγηση έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης 4.000 και μέτρα προστασίας των ανέργων.

Τονίστηκε ακόμη ότι ο δρόμος είναι μακρύς καθώς μένει η υλοποίηση της δέσμευσης από πλευράς του Υπουργείου καθώς και η καταβολή των δεδουλευμένων και της αποζημίωσης εκ μέρους της εργοδοσίας η οποία αφού προχώρησε παρανόμως σε 130 μαζικές απολύσεις , δεν έχει καταβάλει ούτε ευρώ από τα δεδουλευμένα και τις αποζημιώσεις.

Εκ μέρους του εργατικού κέντρου έγινε αναφορά ότι οι όποιες κατακτήσεις έγιναν ύστερα από τις επαναλαμβανόμενες αγωνιστικές κινητοποιήσεις των εργαζομένων του Βαρβαρέσου και τη στήριξη του λαού της Νάουσας. Ότι δίπλα στον αγώνα τους ήταν στην Αθήνα ο πρόεδρος της cosco και του εργατικού Κέντρου Πειραιά Μάρκος Μπεκρής , η Ομοσπονδία Ιματισμού και σωματεία που έχουν στηρίξει και έμπρακτα και οικονομικά το σωματείο του Βαρβαρέσου.

Καλέστηκε ακόμα ο Δήμαρχος Νάουσας να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις τους προς τους εργαζόμενους.

Τέλος η συνέλευση ψήφισε την πραγματοποίηση μαζικής σύσκεψης σωματείων και φορέων και συναυλίας στη Νάουσα , η οποία θα πραγματοποιηθεί το επόμενο διάστημα.

banner-article

Ροη ειδήσεων