Πολιτική Τοπικά

Υγεία και ευρωεκλογές της Εύης Βέλλιου

Εύη Βέλλιου, γιατρός Νευρολόγος

υποψήφια ευρωβουλευτής του Μ-Λ ΚΚΕ

Είναι η υγεία, των εργατικών και λαϊκών στρωμάτων, θέμα που πρέπει να απασχολήσει ενόψει ευρωεκλογών; Απολύτως!

Με την εφαρμογή εδώ και λίγο καιρό των απογευματινών, επί πληρωμή, χειρουργείων από την κυβέρνηση ΝΔ-Μητσοτάκη και τον υπουργό υγείας Αδ. Γεωργιάδη, τη μερική ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ, λαϊκή υγεία καταβαραθρώνεται ακόμη περισσότερο. Πρόκειται για προσχεδιασμένο έγκλημα κατά της εργατικής τάξης και του λαού μας , αφού βρίσκεται- όπως ο ίδιος ο υπουργός υγείας αποκάλυψε- στους σχεδιασμούς της ΝΔ από το 2013! Και βέβαια η αποκαλυπτική αυτή δήλωση έγινε χωρίς ίχνος ντροπής, ανερυθρίαστα και αλαζονικά , φανερώνοντας απόλυτη αδιαφορία για την τραγική κατάσταση που οδηγούνται τα λαϊκά στρώματα! Η αλήθεια βέβαια ολοφάνερη: όποιος διαθέτει κομπόδεμα θα απολαμβάνει ιατρικής φροντίδας, θεραπείας, χειρουργείων… οι υπόλοιποι όχι!  Η καταστροφή της δημόσιας ,δωρεάν, υγείας και των δομών της συνεχής και καταστροφική.

Αυτό που χαρακτηρίζει την κυβερνητική πολιτική και στην υγεία είναι η αντιλαϊκότητά της. Από τη μια, το γνωρίζουν καλά οι άνθρωποι του καθημερινού μόχθου, η δημόσια υγεία, τα νοσοκομεία και κάθε δομή υποβαθμίζονται εξαιτίας αυτής. Από την άλλη ενισχύεται με κάθε τρόπο η ιδιωτική υγεία και μετατρέπονται δημόσιες δομές σε μικρές ιδιωτικές επιχειρήσεις, έστω και για λίγες ώρες της ημέρας. Δίνονται ελάχιστα χρήματα από τον κρατικό προϋπολογισμό και την τραγική αυτή κατάσταση τη βιώσαμε με ιδιαίτερα δραματικό τρόπο κατά την πανδημία αλλά συνεχίζουμε να τη ζούμε και σήμερα. Τα νοσοκομεία μας διαλύονται, απομένουν χωρίς γιατρούς, νοσηλευτικό και άλλο προσωπικό, δωμάτια και κλίνες!

Η πολιτική της ΝΔ- Μητσοτάκη- αλλά και όλων των προηγούμενων αντιλαϊκών κυβερνήεων ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ που σήμερα υποκρίνονται πως δε γνωρίζουν τι έπραξαν και αποσιωπούν τα πεπραγμένα τους εις βάρος της υγείας του λαού μας- υποχρηματοδοτεί, κλείνει νοσοκομεία, δημιουργεί τεράστια κενά , λίστες αναμονής για χειρουργεία και εξετάσεις και πελάτες για τους ιδιώτες. Η πολιτική της ΝΔ- Μητσοτάκη-αλλά και όλων των προηγούμενων αντιλαϊκών κυβερνήσεων- δεν παίρνει μέτρα για τη στελέχωση και τον εξοπλισμό νοσοκομείων και κέντρων υγείας. Η λαϊκή υγεία καθίσταται μέρα με τη μέρα ακριβή υπόθεση για το λαό μας;

  Είναι όμως αυτή η πολιτική διάλυσης ζήτημα των ευρωεκλογών ή όχι;

Η πολιτική που διαλύει την υγεία και τις δημόσιες δομές αποτελεί μέγιστο κίνδυνο για τα εργατικά και λαϊκά στρώματα. Αποτελεί παράλληλα κεντρική πολιτική στην ατζέντα όλων ανεξαιρε΄τως των κομμάτων της μεγαλοαστικής τάξης, ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ. Αποτελεί οργανικό κομμάτι της αντιλαϊκής πολιτικής που εφαρμόζεται από άκρου σε άκρο της Ε.Ε. Μία Ε.Ε. Που έταζε και προπαγάνδιζε ασύστολα σε όλες τις χώρες κι όλους τους λαούς  “ειρήνη, δημοκρατία, ευημερία”. Όλα όσα  έχουν τάξει οι υποστηρικτές της Ε.Ε. , όσα συνεχίζουν και τάζουν, έχουν “ξεφτίσει”, έγιναν κουρέλια στο πέρασμα των ετών.

  Μέσα στους κόλπους της Ε.Ε. δεκαετίες τώρα δε ζούμε τίποτε από τα παραπάνω , αφού η Ε.Ε. Έχει αναδειχθεί σεφορέα πολέμου, ρατσισμού, ακροδεξιών απόψεων και θέσεν. Μέσα στην Ε.Ε. Φουντώνει η ανεργία, η φτώχεια και η εξαθλίωση. Συρρικνώνονται τα εργασιακά δικαιώματα, μειώνονται μέχρι εξαφάνισης πολιτικές ελευθερίες , δημοκρατία κι αυξάνεται ο αυταρχισμός κι η καταστολή. Μέσα στους κόλπους της Ε.Ε. επί δεκαετίες διαλύεται το όποιο κράτος πρόνοιας υπήρχε, όποιο δικαίωμα στην υγεία κατακτήθηκε από τους αγώνες του λαού μας. Η Ε.Ε. , η πολιτική της , οι υποταγμένες στα ντόπια και ξένα αφεντικά κυβερνήσεις  καθιστούν την υγεία του λαού πανάκριβο εμπόρευμα και άπιαστο όνειρο! Η διάλυση αυτή είναι εγγεγραμμένη στο DNA της Ε.Ε. Και των πολιτικών που την υπηρετούν. Η Ε.Ε. και στον ειδικό τομέα της εργατολαϊκής υγείας δείχνει το αποτρόπαιο πρόσωπό της ! Αυτός βέβαια είναι και ο λόγος που τα ζητήματα της υγείας δεν υπάρχουν στην πραγματική ατζέντα των κομμάτων της ολιγαρχίας κι όταν κάτι ψελλίζουν το κάνουν περισσότερο για να θολώσουν το λαϊκό κριτήριο, το κάνουν δίχως να θίγουν την ουσία των πραγμάτων και τις πραγματικές αιτίες και αίτιους.

  Μέσα στην Ε.Ε. γιγαντώνονται οι κίνδυνοι για την υγεία κι η μόνη ελπίδα βρίσκεται στον αγώνα για έξοδο ΤΩΡΑ από την Ε.Ε., όπως ακριβώς ξεκάθαρα διακηρύσσει το Μ-Λ ΚΚΕ και καλεί το λαό μας να αγωνιστεί για να το πετύχει!

Στις ευρωεκλογές στις 9 Ιούνη αναμετρώνται δύο ξεκάθαρες πολιτικές! Από τη μία βρίσκονται όλες εκείνες οι πολιτικές-κομματικές δυνάμεις που πίνουν νερό στο  ξεφτισμένο “όραμα¨ της Ε.Ε. , μαζί και σε όλα τα δεινά που έχει προξενήσει στο λαό και τη χώρα. Μαζί τους και μικρότερες κομματικές δυνάμεις, που ο “αντισυστημικός” τους λόγος στην πραγματικότητα αποτελεί ανάχωμα και κάλυψη εντέλει της Ε.Ε. Μαζί τους, από διαφορετική πλευρά, και όσες πολιτικές  δυνάμεις “σπρώχνουν” τον αγώνα αυτό στο απώτερο μέλλον! Από την άλλη οι συνεπείς κομμουνιστικές δυνάμεις, το Μ-Λ ΚΚΕ που καλεί το λαό , τους αγωνιστές, τους αριστερούς να πιστέψουν στη δύναμή τους και να δυναμώσουν τώρα τον αγών τους για έξοδο από την Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ! Σε αυτόν τον αγώνα το Μ-Λ ΚΚΕ καλεί την εργατική τάξη και το λαό. Για να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για να ζήσει στην πραγματική ειρήνη, εθνικά ανεξάρτητος. Σε πραγματική δημοκρατία. Με δουλειά, υγεία, για τον σοσιαλισμό!

ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ  ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ Μ-Λ ΚΚΕ

Βέροια, 26 Μάη 2024

banner-article

Ροη ειδήσεων