Εκκλησια Τοπικά

Βέροια: Το πρόγραμμα του Μητροπολίτη μέχρι και την Παρασκευή 31 Μαΐου

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ 23/5 – 31/5
 
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης
Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων:
 
Την Πέμπτη 23 Μαΐου στις 12 το μεσημέρι στο Μητροπολιτικό Μέγαρο Βεροίας θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου και θα παρουσιάσει το πρόγραμμα της «6ης Ιατρικής Εβδομάδος του Αγίου Λουκά του Ιατρού» και των επετειακών «Λ´Παυλείων».
Την Πέμπτη 23 Μαΐου στις 7:00 μ.μ. θα ομιλήσει στη σειρά των ομιλιών «Επισκοπικός Λόγος» με θέμα: «Η αγάπη των μυροφόρων γυναικών». Η ομιλία θα μεταδοθεί μέσα από την ιστοσελίδα της Ιεράς Μητροπόλεως, την αντίστοιχη σελίδα στο Facebook και τον ραδιοφωνικό σταθμό «Παύλειος Λόγος 90,2 FM».
Την Κυριακή 26 Μαΐου το πρωί θα ιερουργήσει στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Ναούσης. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας θα τελέσει το μνημόσυνο που διοργανώνει η Εύξεινος Λέσχη Ποντίων Ναούσης για τα θύματα της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού.
Τη Δευτέρα 27 Μαΐου στις 7:00 μ.μ. στον Ιερό Ναό του Οσίου Αντωνίου Πολιούχου Βεροίας θα τελέσει Εσπερινή Θεία Λειτουργία για τα παιδιά που θα συμμετάσχουν στις Πανελλήνιες εξετάσεις. Στο τέλος θα αναγνώσει ειδική ευχή.
Την Τρίτη 28 Μαΐου στις 7:00 μ.μ. στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Λουκά του Ιατρού στην Ιερά Μονή Παναγίας Δοβρά Βεροίας θα λάβει μέρος στον Πολυαρχιερατικό Πανηγυρικό Εσπερινό της εορτής της μετακομιδής του Ιερού Λειψάνου του Θαυματουργού Αγίου από τη Συμφερούπολη της Κριμαίας στη Βέροια. Στο τέλος θα τελέσει τα εγκαίνια έκθεσης φωτογραφίας και εικόνας «Ιατρών το αγλάϊσμα». Η Ιερά Ακολουθία θα μεταδοθεί απευθείας από την ιστοσελίδα της Ιεράς Μητροπόλεως, την αντίστοιχη σελίδα στο Facebook και τον ραδιοφωνικό σταθμό «Παύλειος Λόγος 90,2 FM».
Την Τετάρτη της Μεσοπεντηκοστής 29 Μαΐου το πρωί θα λάβει μέρος στο Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Λουκά του Ιατρού στην Ιερά Μονή Παναγίας Δοβρά Βεροίας για την εορτή της μετακομιδής του Ιερού Λειψάνου του Θαυματουργού Αγίου από τη Συμφερούπολη της Κριμαίας στη Βέροια.
Την Τετάρτη της Μεσοπεντηκοστής 29 Μαΐου στις 6:00 μ.μ. θα χοροστατήσει στον Μεθεόρτιο Εσπερινό και στην Παράκληση του Αγίου Λουκά του Ιατρού στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του στην Ιερά Μονή Παναγίας Δοβρά Βεροίας. Στο τέλος θα κηρύξει την έναρξη της 6ης Ιατρικής Εβδομάδος και θα παραστεί στην εναρκτήρια εκδήλωση με θέμα: «Ενημέρωση για την αιμοδοσία και τη δωρεά μυελού των οστών». Η Ιερά Ακολουθία θα μεταδοθεί απευθείας από την ιστοσελίδα της Ιεράς Μητροπόλεως, την αντίστοιχη σελίδα στο Facebook και τον ραδιοφωνικό σταθμό «Παύλειος Λόγος 90,2 FM».
Την Πέμπτη 30 Μαΐου στις 10:00 π.μ. θα χαιρετίσει την Ιερατική Ημερίδα με θέμα: «Λειτουργοί του Υψίστου» που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο των «Λ΄ Παυλείων» στο πνευματικό κέντρο του Ιερού Ναού των Αγίων Νεομαρτύρων στη Χαλάστρα.
Την Πέμπτη 30 Μαΐου στις 6:30 μ.μ. θα μεταφέρει το Ιερό Λείψανο του Αγίου Λουκά του Ιατρού στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής Βεροίας και θα χοροστατήσει στον Εσπερινό. Στη συνέχεια θα παραστεί και θα χαιρετίσει την εκδήλωση της 6ης Ιατρικής Εβδομάδος του Αγίου Λουκά για θέματα ιατρικής περίθαλψης και ιεραποστολής.
Την Πέμπτη 30 Μαΐου στις 9:00 μ.μ. θα ομιλήσει στη σειρά των ομιλιών «Επισκοπικός Λόγος». Η ομιλία θα μεταδοθεί μέσα από την ιστοσελίδα της Ιεράς Μητροπόλεως, την αντίστοιχη σελίδα στο Facebook και τον ραδιοφωνικό σταθμό «Παύλειος Λόγος 90,2 FM».
Την Παρασκευή 31 Μαΐου στις 6:30 μ.μ. θα μεταφέρει το Ιερό Λείψανο του Αγίου Λουκά του Ιατρού στον Ιερό Ναό του Αγίου Μηνά Ναούσης και θα χοροστατήσει στον Εσπερινό. Στη συνέχεια θα παραστεί και θα χαιρετίσει την εκδήλωση της 6ης Ιατρικής Εβδομάδος του Αγίου Λουκά για θέματα διατροφής και υγείας.
banner-article

Ροη ειδήσεων