Ελλάδα Κοινωνία

“Το φόρουμ των Δελφών, η Αδειλίνη και το gaslighting” / γράφει η Ηλιάνα Τεβουνά

Τέμπη και ατυχή μαθήματα gaslighting από την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη, συνέβαλε, άθελά της, στη ελληνική περιπτωσιολογία δημοσίων προσώπων που καταφεύγουν στην μέθοδο του διεθνούς όρου «gaslighting» (γκάσλαϊτιν).

Πρόκειται για όρο με τον οποίο αποδίδεται η μέθοδος ψυχολογικής χειραγώγησης κατά την οποία ένα άτομο προσπαθεί να σπείρει αμφιβολίες στο θύμα, έτσι ώστε να μην είναι βέβαιο για την ίδια του τη μνήμη, την αντίληψη και τη λογική.

Αυτό ακριβώς θύμισε σήμερα η Γεωργία Αδειλίνη όταν κατά τη σημερινή ομιλία της στο 9ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, επιχείρησε να κάνει το «μαύρο άσπρο».

Η Αδειλίνη είχε δε την ιδέα να διαψεύσει «κατηγορηματικά» τους συγγενείς θυμάτων πως τους παρέπεμψε να βρουν παρηγοριά στην Εκκλησία, προσπαθώντας να τους βγάλει τρελούς!

«Ο λόγος που μέχρι στιγμής δεν τοποθετήθηκα είναι από σεβασμό στα νεκρά παιδιά, στα θύματα του δυστυχήματος που συγκλόνισε το Πανελλήνιο. Διαψεύδω κατηγορηματικά  ότι αντί να διαβεβαιώσω οιονδήποτε συγγενή προσέφυγε σε μένα για να κάνουμε ό,τι πρέπει να κάνουμε, τον παρέπεμψα για παρηγοριά στην Εκκλησία. Διαψεύδω κατηγορηματικά  ότι συμπεριφέρθηκα με αυτόν τον κυνισμό που μου αποδίδεται. Θα ήταν απάνθρωπο – και για όσους με γνωρίζουν δεν μου ταιριάζει. Αψευδής μάρτυς είναι η παραγγελία στην Εισαγγελία Λάρισας που λέω ότι πρέπει να απαντηθούν όλα τα ερωτήματα των συγγενών».

«Δεν είμαι απέναντί τους, αλλά μαζί τους» είπε στη συνέχεια σε μία ατυχή απόπειρα να εκφράσει συμπάθεια προς τους δεκάδες συγγενείς των θυμάτων που εδώ και 14 μήνες αγωνίζονται μόνη τους να εξασφαλίσουν δικαίωση για τους δικούς τους ανθρώπους που έπεσαν τόσο άδοξα θύματα στο βωμό του κέρδους και της κρατικής εγκληματικής αδιαφορίας.

Όμως το gaslighting της Αδειλίνη δεν έμεινε μετέωρο αφήνοντας στον αέρα τη δυσοσμία μίας ντουφεκιάς στον αέρα…

Ορισμένοι από τους συγγενείς των θυμάτων που έχασαν αδέλφια, φίλους, παιδιά, γονείς, έσπευσαν να αποκαταστήσουν την αλήθεια σπεύδοντας να καταθέσουν τη δική τους αλήθεια αρνούμενοι να δεχθούν πως είναι «τρελοί» ή  πως δεν κατάλαβαν «καλά»…

Ο Νίκος Πλακιάς ήταν ένας από τους πρώτους που αντέδρασε επισημαίνοντας με ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ πως μπορεί να μην τους έστειλε «με το ζόρι στην εκκλησία» εκείνο το πρωί της 12ης Δεκέμβρη 2023 που είχαν συνάντηση μαζί της αλλά τους είπε «να ανάβουμε και κανένα κεράκι και να πηγαίνουμε και καμία φορά στην εκκλησία για να μας βοηθήσει».

Και ο ίδιος συνέχισε:

«Είμαι ο νεαρός που καθόταν μπροστά σας δεξιά που στην ομιλία σας προς εμάς είπατε ας είναι όλο αυτό που έγινε για ένα καλύτερο αύριο στην χώρα μας

Και η απάντηση μου ήταν ότι εμένα δεν με ενδιαφέρει πλέον από την στιγμή που έχασα τα παιδιά μου αν αύριο είναι καλύτερα τα τρένα η όχι

Είμαι αυτός που μου είπατε ότι μάλλον πάσχω από βαθιά κατάθλιψη για να απαντήσω έτσι

Να σας συστηθώ είμαι ο  Πλακιάς Νίκος

πατέρας των δίδυμων και της ανιψιάς μου που τα δολοφονήσανε στα ΤΕΜΠΗ

Γιατί είμαι σίγουρος ότι εκείνη την ημέρα δεν καταλάβατε ποιος είμαι  ίσως και να έχετε δίκιο μιας και το παρουσιαστικό μου γενικά δεν μαρτυρά την πραγματική μου ηλικία

Αλλά ας αφήσουμε τη έγινε εκείνη την ημέρα και να επικεντρωθούμε στο σήμερα

Στο σήμερα που μετά από 14 μήνες ακόμα μαζεύουμε πράγματα των παιδιών μας.

Αλλά να ξέρετε ότι όλοι θα κριθούμε στο ΤΕΛΟΣ αυτής της διαδρομής μόνο που το οριστικό ΤΕΛΟΣ θα το πούμε όταν έρθει εκείνη η ώρα μόνο εμείς οι ΓΟΝΕΙΣ».

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας