Βέροια Ειδήσεις με Διάρκεια Εκδηλώσεις Πολιτισμός Τοπικά

5ο παιδικό φεστιβάλ παραδοσιακών χορών από το Λύκειο των Ελληνίδων Βέροιας

Το Λύκειο των Ελληνίδων – Παράρτημα Βέροιας, έχοντας στο ενεργητικό του 40 και πλέον χρόνια συνεχούς παρουσίας στα πολιτιστικά δρώμενα της Ημαθίας, μετά τη μεγάλη επιτυχία των τεσσάρων προηγούμενων Παιδικών Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών και μετά την αναγκαστική αποχή λόγω της πανδημίας, συνεχίζει αυτή την ιδιαίτερη γιορτή πολιτισμού.

Το 5ο Παιδικό Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών θα πραγματοποιηθεί στις 20 & 21 Απριλίου 2024 στο Χώρο Τεχνών Δήμου Βέροιας.

Στο Φεστιβάλ θα συμμετάσχουν περισσότερα από 500 παιδιά 6-12 ετών και πολλοί συνοδοί από επιλεγμένους αξιόλογους πολιτιστικούς συλλόγους από όλη την Ελλάδα. Παράλληλα με το φεστιβάλ παραδοσιακών χορών, θα πραγματοποιηθεί στον ίδιο χώρο μία σειρά πολιτιστικών εκδηλώσεων με θέμα την παράδοση μέσα από τα μάτια των παιδιών.

Πρόκειται για μία σοβαρή και ποιοτική εκδήλωση του Λυκείου Ελληνίδων Βέροιας με μοναδικό στόχο την προβολή, διάδοση και διάσωση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς η οποία δίνει ευκαιρίες δημιουργικής έκφρασης στα παιδιά που παίρνουν τη σκυτάλη για τη συνέχιση της παράδοσης. Η επιτυχία και η απήχηση της εκδήλωσης θεωρείται δεδομένη λόγω της μοναδικότητάς της, της άρτιας οργάνωσης, της πολύπλευρης και πανελλήνιας εμβέλειας διαφήμισης και της κατάθεσης ψυχής που γίνεται σε κάθε εκδήλωσή μας.

Στη δύσκολη εποχή που διανύουμε πιστεύουμε πως τέτοιες ποιοτικές πολιτιστικές δραστηριότητες αποτελούν μια ανάσα ψυχαγωγίας και διέξοδο από την κρίση, αποπνέοντας ένα μήνυμα αισιοδοξίας καθώς δίνει ευκαιρία δημιουργικής έκφρασης στα παιδιά που παίρνουν τη σκυτάλη  για τη συνέχιση της παράδοσης.

 Το Δ.Σ.Η ευρεία απήχηση που είχαν τα προηγούμενα φεστιβάλ μας, μας διαβεβαιώνει ότι οι επισκέπτες του φεστιβάλ στην πόλη μας καθίστανται πρεσβευτές του τόπου μας.

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας