Αθλητικά Ελλάδα Πολιτική

Το ΚΚΕ για τους δύο πρόσφατους τραυματισμούς νεαρών αθλητριών στο Εθνικό Ποσειδώνειο Κολυμβητήριο

Τα δύο πρόσφατα περιστατικά τραυματισμού νεαρών αθλητριών στην πισίνα του εθνικού Ποσειδώνιου κολυμβητηρίου κατά τη διάρκεια της προπόνησης, η μία μάλιστα σε σπασμένο πλακάκι(!), επιβεβαιώνουν τις κραυγές αγωνίας των σωματείων, των αθλητών, των προπονητών και των γονιών για την απαράδεκτη κατάσταση των αθλητικών υποδομών εξαιτίας της διαχρονικής υποβάθμισης τους από όλες τις κυβερνήσεις.

Το ΚΚΕ έγκαιρα, ήδη από τις 24/11/2023 μετά και από το κάλεσμα του σωματείου εργαζόμενων στα Εθνικά Αθλητικά Κέντρα προς το αθλητικό κοινό της πόλης ,προχώρησε σε ερώτηση στη Βουλή, ρωτώντας τον υπουργό … «σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προβεί η κυβέρνηση για να γίνουν όλες οι απαραίτητες προσλήψεις του αναγκαίου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων, με πλήρη μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα, ώστε να εξασφαλίζεται η σωστή λειτουργία των Εθνικών Αθλητικών Κέντρων, η σωστή συντήρηση των εγκαταστάσεων και η κατοχύρωση της υγιεινής και ασφάλειας των εγκαταστάσεων και όσων αθλούνται σε αυτές…»

Σιγή ιχθύος από την κυβέρνηση ! Είναι τραγική ειρωνεία μάλιστα, ότι ο κ. Μητσοτάκης είχε διαλέξει το Ποσειδώνιο πριν 2 χρόνια σε φιέστα για το τέλος της ανακαίνισης του , όπου ανέφερε, ότι “η κυβέρνηση του έχει τον αθλητισμό στο επίκεντρο ώστε η νεολαία να έχει τις ευκαιρίες, τις δυνατότητες, τις υποδομές να αγκαλιάσει τον αθλητισμό!”  Ακόμα ένα ανέκδοτο!

Όμως η ασφάλεια στους χώρους άθλησης για τους αθλητές δεν είναι ανέκδοτο. Σύμφωνα με καταγγελίες γονιών και προπονητών που βιώνουν καθημερινά την εικόνα εγκατάλειψης στο Ποσειδώνιο κολυμβητήριο, το συγκεκριμένο περιστατικό δεν είναι μεμονωμένο καθώς στο παρελθόν έχουν προκληθεί ανάλογοι τραυματισμοί σε αθλητές. Γεγονός που φανερώνει την ανάγκη οι άνθρωποι του αθλητισμού, οι γονείς και συνολικά ο λαός της περιοχής να διεκδικήσουν εδώ και τώρα μέτρα αναβάθμισης και συντήρησης των εγκαταστάσεων προκειμένου να σταματήσουν οι αθλητικές εγκαταστάσεις να αποτελούν εστίες κινδύνου για τους αθλητές αλλά χώροι όπου με ασφάλεια, θα μπορεί η νεολαία να απολαμβάνει τα οφέλη της κολύμβησης και του αθλητισμού.

Να στελεχωθούν άμεσα , οι εγκαταστάσεις με το απαραίτητο προσωπικό για την συντήρηση και την καθαριότητα τους. Καμία αθλητική δραστηριότητα να μη διεξάγεται χωρίς την παρουσία γιατρού , και να γίνεται αυτό με κρατική ευθύνη.

——

Το Γραφείο Τύπου της

Κ.Ο. Κεντρικής Μακεδονίας

του Κ.Κ.Ε.

banner-article

Ροη ειδήσεων