Βέροια

Με τον ΓΓ Ενωσιακών Πόρων του ΥΠΑΑΤ συναντήθηκε ο Δήμαρχος Βέροιας

Συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, κ. Δημήτριο Παπαγιαννίδη είχε στην Αθήνα ο Δήμαρχος Βέροιας, κ. Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης, παρόντος του Βουλευτή Ημαθίας, κ. Απόστολου Βεσυρόπουλου. Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΒ, κ. Στέργιος Διαμάντης και ο συνεργάτης του κ. Βεσυρόπουλου, κ. Δημήτρης Μπιτέρνας.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στις χρηματοδοτήσεις μέσω του «Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2021-2027» για τα αρδευτικά δίκτυα και την αγροτική οδοποιία. Πιο συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος Βέροιας ενημέρωσε τον Γ. Γραμματέα για την πορεία του έργου «Αρδευτικό δίκτυο Άμμου – Αγίας Βαρβάρας», προϋπολογισμού 5,7 εκατ. ευρώ. Ο κ. Βοργιαζίδης τόνισε πως η υδραυλική μελέτη του έργου για τη δημιουργία αρδευτικών δικτύων σε έκταση 3.850 στρεμ. έχει ολοκληρωθεί και αναμένεται η περιβαλλοντική της αδειοδότηση για την τελική υποβολή του φακέλου προς χρηματοδότηση.

Παράλληλα, ο Δήμαρχος Βέροιας πληροφόρησε τον Γ. Γραμματέα ότι ο Δήμος Βέροιας βρίσκεται στο στάδιο σύνταξης μελέτης για την ορεινή αγροτική οδοποιία στα αγροκτήματα Γεωργιανών, Ριζωμάτων, Σφηκιάς και Δασκίου.

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας