Πολιτική Τοπικά

Ο Τάσος Μπαρτζώκας για τα Μη Κρατικά Πανεπιστήμια: ένα από τα πλέον ιστορικά και μεταρρυθμιστικά νομοσχέδια στην κοινοβουλευτική ιστορία

Από το Πολιτικό Γραφείο του Βουλευτή Ημαθίας της ΝΔ Τάσου Μπαρτζώκα πήραμε το Δελτίο Τύπου που ακολουθεί:

            Από το βήμα της Ολομέλειας, από όπου τοποθετήθηκε χθες ο Τάσος Μπαρτζώκας στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας, επεσήμανε, ότι υλοποιείται μία οραματική αλλαγή που ο φοιτητικός κόσμος επιθυμεί και συζητά για τουλάχιστον 30 έτη.

            Χαρακτήρισε, μάλιστα, το νομοσχέδιο ως ένα από τα πλέον ιστορικά, μεταρρυθμιστικά και ρηξικέλευθα στην κοινοβουλευτική ιστορία του σύγχρονου ελληνικού Κράτους.

            Αναφέρθηκε στη σημαντική στήριξη και αναβάθμιση του Δημοσίου Πανεπιστημίου από τις διατάξεις που ψηφίζονται, αλλά και συγκεκριμένα και του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, του οποίου ο ίδιος είναι απόφοιτος. Μάλιστα, ο Τάσος Μπαρτζώκας δήλωσε «πολύ υπερήφανος που κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνας έχει πρόσβαση σε δωρεάν Πανεπιστημιακή εκπαίδευση υψηλού επιπέδου».

            Επίσης, τόνισε, πως η εγκατάσταση των Παραρτημάτων Πανεπιστημίων στη χώρα μας θα τελεί υπό την αυστηρή εποπτεία του Υπουργείου Παιδείας αλλά και της Εθνικής Αρχής Ανώτατης Εκπαίδευσης, και τα Μη Κρατικά Πανεπιστήμια θα πρέπει να πληρούν αυστηρά κριτήρια.

Η προσέλκυση έστω και ενός μέρους από τους 40.000 Έλληνες που σπουδάζουν στο εξωτερικό, καθώς και φοιτητών από άλλες χώρες, σημαίνει σημαντική οικονομική ανάπτυξη σε όλα τα επίπεδα, αλλά ταυτόχρονα και ακαδημαϊκή ανάπτυξη. Η Ελλάδα θα γίνει γνωστή πλέον για τις σπουδές σε Πανεπιστημιακό επίπεδο, και επομένως και τα Δημόσια Πανεπιστήμια θα ωφεληθούν από το ακαδημαϊκό επίπεδο που θα δημιουργηθεί.

Ο Τάσος Μπαρτζώκας έκλεισε την ομιλία του με την προτροπή να μην φοβηθούμε τις αλλαγές και να δούμε κατάματα το μέλλον της Ελλάδας και των παιδιών μας, μέσα από ένα νέο πρίσμα, που ανοίγει νέες ευκαιρίες, νέες δυνατότητες και δίνει νέα πνοή!

Παρατίθεται link της ομιλίας του :

https://www.youtube.com/watch?v=8mGbz7VoSfo&t=150s

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας