Βέροια Ρεπορτάζ Τοπικά

Βέροια: Η Επιτροπή Ισότητας του Δήμου και μαθητές τίμησαν την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Στην Πλατεία Δημαρχείου της Βέροιας τιμήθηκε η γυναίκα, που σήμερα της αφιερώνεται η μέρα σ’ όλον τον κόσμο. Η Επιτροπή Ισότητας των δύο φύλων αλλά και μαθητές της Α’/βαθμιας και Β’/θμιας Εκπαίδευσης οργάνωσαν δράσεις, θέλοντας να ευαισθητοποιήσουν τον κόσμο.

Δυστυχώς, οι γυναικοκτονίες των τελευταίων χρόνων αλλά και οι πάμπολλες κακοποιήσεις γυναικών έδειξαν πως η αυτονόητη ισότητα των δύο φύλων για πάρα πολλούς δεν είναι δεδομένη και θέλει ακόμα πολλή δουλειά.

Σ’ αυτόν τον στόχο κινήθηκαν οι εκδηλώσεις που διοργανώθηκαν στην Πλατεία, στην προσπάθεια ενσυναίσθησης και ευαισθητοποίησης πάνω στο πρόβλημα.

Χαιρετισμό απηύθυναν ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ισότητας Δήμου Βέροιας Γεώργιος Τσιλογιάννης, η προϊσταμένη της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας Ευθυμία Γώτη, η υπεύθυνη του Τομέα Υγείας Πρόνοιας & Ευεξίας του 1ου ΕΠΑΛ Λίζα Τσέκου, η Περιφερειακή Σύμβουλος Ημαθίας Συρμούλα Τζήμα Τόπη και η πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ημαθίας Χαρά Αξούριστου.

Οι μαθητές που συμμετείχαν ήταν από το 1ο Δημοτικό Βέροιας, από το Γυμνάσιο Μακροχωρίου και από το 1ο ΕΠΑΛ Βέροιας. Και δεν ήταν ανενεργοί. Πλακάτ με μηνύματα για την ισότητα,  τραγούδια, ποιήματα και χορογραφίες ήταν τα μέσα με τα οποία ήθελαν να δείξουν τη συμμετοχή τους σ’ αυτόν τον ωραίο αγώνα ευαισθητοποίησης, που έχει ξεκινήσει αλλά δεν έχει ακόμα ευοδωθεί.

Συγκεκριμένα:

Συμμετείχαν διαδραστικά: 1ο Δημοτικό Σχολείο Βέροιας (με πλακάτ, χορωδιακά με ένα συμβολικό τραγούδι) , 1ο ΕΠΑΛ Βέροιας (με πλακατ και ποίηση), Γυμνάσιο Μακροχωρίου (με μοντέρνα χορογραφία και πλακάτ)

far

Φωτογραφίες: faretra.info

………………………

 

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας