Κόσμος

Το Ισραήλ βομβάρδισε φορτηγό βοήθειας στο κέντρο της Γάζας / δεκάδες Παλαιστίνιοι νεκροί και τραυματίες

Οι Παλαιστίνιοι κοιτάζουν το όχημα ανθρωπιστικής βοήθειας που έχει υποστεί σοβαρές ζημιές, το οποίο έγινε στόχος ισραηλινών αεροπορικών επιδρομών με αποτέλεσμα τον θάνατο εννέα και δεκάδες τραυματίες στο Deir Al-Balah της Γάζας στις 3 Μαρτίου 2024.

Δεκάδες Παλαιστίνιοι είτε σκοτώθηκαν είτε τραυματίστηκαν όταν ο ισραηλινός στρατός έριξε βόμβες σε ανθρώπους που μάζευαν ανθρωπιστική βοήθεια από φορτηγό στο Deir al-Balah στην κεντρική Λωρίδα της Γάζας, αναφέρει το Anadolu.

Αυτή είναι η δεύτερη μεγάλη ισραηλινή επίθεση τις τελευταίες πέντε ημέρες σε εκτοπισμένους Παλαιστίνιους στη Γάζα που περιμένουν ανθρωπιστική βοήθεια.

Νωρίτερα την Πέμπτη, τουλάχιστον 112 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και άλλοι 760 τραυματίστηκαν όταν οι ισραηλινές δυνάμεις βομβάρδισαν ένα πλήθος που περίμενε ανθρωπιστική βοήθεια νότια της πόλης της Γάζας.

«Πολλοί άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι τραυματίστηκαν σε ισραηλινό βομβαρδισμό που είχε στόχο ένα φορτηγό βοήθειας στην πόλη Ντέιρ αλ-Μπαλάχ στην κεντρική Λωρίδα της Γάζας», δήλωσαν πηγές από τον ιατρικό τομέα στο Anadolu, ζητώντας την ανωνυμία τους.

Μέχρι στιγμής, ο αριθμός των θυμάτων από την τελευταία επίθεση δεν είναι σαφής καθώς ούτε το υπουργείο Υγείας στην πολιορκημένη Λωρίδα της Γάζας ούτε οι ισραηλινές αρχές έχουν εκδώσει ανακοινώσεις.

Το Ισραήλ έχει εξαπολύσει μια θανατηφόρα στρατιωτική επίθεση στη Λωρίδα της Γάζας από μια διασυνοριακή επίθεση στις 7 Οκτωβρίου 2023 υπό την ηγεσία της Χαμάς, κατά την οποία σκοτώθηκαν σχεδόν 1.200 άνθρωποι.

Τουλάχιστον 30.410 Παλαιστίνιοι, κυρίως γυναίκες και παιδιά, έχουν σκοτωθεί από τότε στη Γάζα και άλλοι 71.700 τραυματίστηκαν εν μέσω μαζικών καταστροφών και ελλείψεων σε είδη πρώτης ανάγκης.

Το Ισραήλ έχει επίσης επιβάλει έναν ακρωτηριαστικό αποκλεισμό στη Γάζα, αφήνοντας τον πληθυσμό της, ιδιαίτερα τους κατοίκους του βορρά όπου σημειώθηκαν οι πυροβολισμοί της Πέμπτης, στα πρόθυρα της πείνας.

Ο ισραηλινός πόλεμος έχει ωθήσει το 85% του πληθυσμού της Γάζας σε εσωτερικό εκτοπισμό εν μέσω έντονων ελλείψεων σε τρόφιμα, καθαρό νερό και φάρμακα, ενώ το 60% της υποδομής του θύλακα έχει καταστραφεί ή καταστραφεί, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.

Το Ισραήλ κατηγορείται για γενοκτονία στο Διεθνές Δικαστήριο. Μια προσωρινή απόφαση τον Ιανουάριο διέταξε το Τελ Αβίβ να σταματήσει τις γενοκτονικές πράξεις και να λάβει μέτρα για να εγγυηθεί ότι παρέχεται ανθρωπιστική βοήθεια σε αμάχους στη Γάζα.

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας