Αλεξάνδρεια Βέροια Νάουσα Τοπικά Υγεία

Απ. Βεσυρόπουλος, Τ. Μπαρζώκας, Λ. Τσαβδαρίδης: Προκηρύχτηκαν 11 θέσεις γιατρών για τα Νοσοκομεία Βέροιας και Νάουσας

Από τους τρεις Βουλευτές της ΝΔ στην Ημαθία πήραμε Δελτίο Τύπου σχετικά με τις θέσεις 11 γιατρών που προκηρύχτηκαν για τα Νοσοκομεία του Νομού. Συγκεκριμένα οι θέσεις που προκηρύχτηκαν είναι οι παρακάτω:

Νοσοκομείο Βέροιας

-Επιμελητής Β΄Γενικής Ιατρικής

-Επιμελητής Α’ Εσωτερικής Παθολογίας

-Επιμελητής Β΄Βιοπαθολογίας

-Επιμελητής Α’ Καρδιολογίας

-Επιμελητής Β’ Χειρουργικής

-Επιμελητής Β΄Εσωτερικής Παθολογίας

Νοσοκομείο Νάουσας

-Διευθυντής Ακτινολογίας

-Επιμελητής Α’ Ακτινολογίας

-Διευθυντής Αναισθησιολογίας

-Διευθυντής Εσωτερικής Παθολογίας

-Διευθυντής Χειρουργικής

——————–

Επιπλέον οι τρεις Βουλευτές  τονίζουν:

Απόστολος Βεσυρόπουλος

Θα ακολουθήσει άμεσα μια νέα προκήρυξη για 100 θέσεις ειδικευμένων γιατρών του ΕΣΥ ενώ δέσμευση της κυβέρνησης είναι 6.500 προσλήψεις στις δομές δημόσιας υγείας μέσα στο 2024.

Παράλληλα έχουν ήδη δρομολογηθεί έργα στις δομές δημόσιας υγείας στην Ημαθία, όπως:

– Η ολική αναβάθμιση των κτιριακών εγκαταστάσεων και των ενεργειακών υποδομών του Κέντρου Υγείας Αλεξάνδρειας με την  δημιουργία και ανάπτυξη Ιατρείων Διαχείρισης Χρόνιων Νοσημάτων.

– Η αναβάθμιση των υποδομών και των υπηρεσιών  του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών στο νοσοκομείο Νάουσας.

– Η ανακαίνιση και αναβάθμιση του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών  και Τακτικών Ιατρείων στο Γενικό Νοσοκομείο Βέροιας.

————–

Τάσος Μπαρτζώκας

Ως απόλυτη δικαίωση της εντατικής προσπάθειας που έχει καταβάλει για την ενίσχυση των Νοσοκομείων της Ημαθίας, χαρακτήρισε ο Τάσος Μπαρτζώκας τη σημερινή προκήρυξη έντεκα νέων θέσεων για γιατρούς στα Νοσοκομεία Βέροιας και Νάουσας.

Εξάλλου, ο Βουλευτής είχε επισημάνει πριν από 1,5 μήνα με κοινοβουλευτική αναφορά του προς τον Υπουργό Υγείας την άμεση αναγκαιότητα να καλυφθεί η έλλειψη ακτινολόγων στο Νοσοκομείο Νάουσας.

Επιπλέον, στην πρόσφατη συνάντησή του με τον Υπουργό, κ. Άδωνι Γεωργιάδη, συζήτησε διεξοδικά όλες τις κινήσεις που πρέπει να γίνουν για την ενίσχυση των πρωτοβάθμιας φροντίδας στην Ημαθία, αλλά και για την καλύτερη στελέχωση των Νοσοκομείων μας.

Όπως ανέφερε ο Τάσος Μπαρτζώκας: “Το Υπουργείο Υγείας με τη σημερινή προκήρυξη ανταποκρίνεται στις επείγουσες ανάγκες των Νοσοκομείων μας σε ιατρικό προσωπικό για να προσφέρουμε καλύτερες δωρεάν υπηρεσίες υγείας σε όλους!”

————

Λάζαρος Τσαβδαρίδης

Νιώθω ιδιαίτερα χαρούμενος που συνέβαλα σε αυτή την εξέλιξη, καθώς μετά από σειρά επισκέψεών μου στον Υπουργό Υγείας κ. Άδωνι Γεωργιάδη, – με πιο πρόσφατη αυτή που πραγματοποιήσαμε στα τέλη του προηγούμενου Ιανουαρίου μαζί με τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Νάουσας, Ιατρό κ. Ανδρέα Αϊδίνη- είχα τονίσει την ανάγκη ενίσχυσης της Δημόσιας Υγείας της Ημαθίας με περαιτέρω με γιατρούς, νοσηλευτές και παραϊατρικό προσωπικό προκειμένου να αναβαθμιστούν ακόμη περισσότερο οι παρεχόμενες υπηρεσίες στους πολίτες.

Η ταχύτατη δε ανταπόκριση του Υπουργού Υγείας στα αιτήματα που από κοινού με τους Διοικητές των Νοσοκομείων μας κ.κ. Ηλία Πλιόγκα και Κώστα Λυκοστράτη του είχαμε κατά καιρούς θέσει, αποδεικνύει περίτρανα ότι η Κυβέρνηση της ΝΔ έχει ως πρώτη προτεραιότητα την βελτίωση των υπηρεσιών και τον πολλαπλασιασμό της στελέχωσης των δομών υγείας, όχι με λόγια, αλλά με απτά έργα.

banner-article

Ροη ειδήσεων

Ο Λόμπο