Βέροια Ειδήσεις με Διάρκεια Εκδηλώσεις Θέατρο Πολιτισμός Τοπικά

Όμιλος Φίλων Θεάτρου & Τεχνών Βέροιας: “Για όλα φταίει τ΄ όνομα” / Σάββατο 2 Μαρτίου

“Για όλα φταίει τ’ όνομα”

Θεατρική διασκευή-προσαρμογή-απόδοση της γαλλικής κινηματογραφικής κωμωδίας των Πατελιέ-Ντελαπόρτ.

 Ο Όμιλος Φίλων Θεάτρου & Τεχνών Βέροιας θα παρουσιάσει την κωμωδία “Για όλα φταίει τ΄ όνομα” σε σκηνοθεσία Βασίλη Τσικάρα το Σάββατο 2 Μαρτίου 2024 στις 18:15 (απογευματινή παράσταση) και 21:00(βραδυνή παράσταση) στο θέατρο της Αντωνιάδειου Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών Βέροιας.

Με σειρά εμφάνισης παίζουν οι ηθοποιοί:

Όλγα Παπαδοπούλου, Νίκος Ψυχαράκης, Δαμιανός Οικονομίδης, Άρης Ορφανίδης, Δέσποινα Γιάγκογλου

Σκηνογραφία-Ενδυματολογία: Ισαβέλλα Κωνσταντούδη.

Σε ρόλο αφηγητή ο Δημήτρης Μαυρόπουλος.

Παραγωγή-Διοργάνωση: Όμιλος Φίλων Θεάτρου και Τεχνών Βέροιας

https://m.facebook.com/100064514960110/

Περί του έργου:

Τελικά κάνουμε ό,τι αισθανόμαστε ή ό,τι υποδεικνύουν οι κοινωνικές νόρμες, όντας έρμαια των στερεοτύπων και προκαταλήψεων; Τα πολιτικά πιστεύω μας συμβαδίζουν με τη ζωή που ακολουθούμε; Άραγε οι προσωπικές θυσίες στο όνομα της αγάπης εξελίσσουν τη σχέση ή μας δίνουν απλώς ένα σημείο υπεροχής όταν ‘μετράμε και ζυγίζουμε τη συνεισφορά’ μας σε αυτή; Ο έρωτας έχει διαφορά ηλικίας; Γίνεται η εμφάνιση και ο τρόπος ζωής να υποδεικνύουν τις σεξουαλικές προτιμήσεις ενός ανθρώπου; Και τελικά, λέμε την αλήθεια ο ένας στον άλλον;

Ένα έργο για τα διακυβεύματα της φιλίας, του έγγαμου βίου αλλά κυρίως για τα στερεότυπα και την αυτοπαγίδευση των ανθρώπων μέσα σε αυτά. Ένα έργο για την καταπίεση μέσα στις σχέσεις. Ένα έργο που περνά και αντιφασιστικά μηνύματα μέσα από κωμικές καταστάσεις.

Λίγα λόγια για την πλοκή:

Ο Βανσάν (Άρης Ορφανίδης) περιμένει το πρώτο του παιδί. Η αδερφή του Ελιζαμπέτ (Όλγα Παπαδοπούλου) και ο άντρας της Πιερ (Νίκος Ψυχαράκης) τον καλούν στο σπίτι τους για δείπνο μαζί με τη σύζυγό του Άννα (Δέσποινα Γιάγκογλου) και τον παιδικό τους φίλο Κλοντ (Δαμιανός Οικονομίδης). Κι ενώ περιμένουν την ως συνήθως αργοπορημένη Άννα και κουβεντιάζουν περί ανέμων και υδάτων, κάποια στιγμή η κουβέντα στρέφεται γύρω από το μωρό και ο Βανσάν τους αποκαλύπτει ότι είναι αγόρι! Όταν τον ρωτούν ποιο όνομα έχει διαλέξει για να δώσει στο παιδί, η απάντησή του θα αναστατώσει την παρέα και θα προκαλέσει μια σειρά από αλυσιδωτές ανεξέλεγκτες αντιδράσεις που θα επιφέρουν το απόλυτο χάος! Μυστικά, απωθημένα, παράπονα, που ήταν καλά κρυμμένα για χρόνια αποκαλύπτονται. Ψέμματα που «προστάτευαν» σχέσεις και φιλίες έρχονται στο φως. Και επιβεβαιώνεται το μότο του έργου: ένα παιδί φέρνει την ευτυχία αλλά το όνομα που θα του δώσεις… μπορεί να φέρει μεγάλους μπελάδες!

Οικονομική ενίσχυση – είσοδος: 7 ευρώ

Εισιτήρια μπορείτε να προμηθευτείτε από τα βιβλιοπωλεία Πυρινός(Βενιζέλου-Κονίτσης), Ηλιοτρόπιο(Τρεμπεσίνας-Κονίτσης) και το αρτοποιείο Σερεμέτας(Αγ.Δημητρίου-Κοντογεωργάκη). Την ημέρα της παράστασης μόνο από το θέατρο από τις 17:00.

Τηλέφωνο κρατήσεων 6944717574.

Σε περίπτωση μη προσέλευσης σας, ακυρώστε την κράτησή σας αυστηρά μέχρι την Πέμπτη 29/2 ώστε να διατεθούν αλλού τα εισιτήριά σας.

Θα παραστεί φιλικά ο Έρασμος και θα προλογίσει ενημερωτικά με αφορμή την επικείμενη παγκόσμια μέρα της Γυναίκας.

Ευχαριστούμε τους χορηγούς μας, βιβλιοπωλεία Πυρινός και Ηλιοτρόπιο για τη σταθερή στήριξή τους, τη Βίκυ Παπατζίκου (μέλος του ΔΣ) για την ευγενική παραχώρηση μεγάλου μέρους των σκηνικών, τον Αντώνη Μουστάκα (Ταβέρνα Πλάτανος) για τα εδέσματα που χρησιμοποιούνται για τις ανάγκες του έργου, τον συντοπίτη μας γνωστό ηθοποιό Δημήτρη Μαυρόπουλο που χάρισε τη φωνή του στον αφηγητή του έργου.

Ευχαριστούμε την ΚΕΠΑ (Κοινωφελής Επιχείρηση Πολλαπλής Ανάπτυξης Δ. Βέροιας) για τη δωρεάν παραχώρηση της θεατρικής αίθουσας με όλες τις παρελκόμενες τεχνικές παροχές.

θα χαρούμε να σας δούμε!

Με εκτίμηση εκ μέρους του Ομίλου Φίλων Θεάτρου & Τεχνών Βέροιας,

ο πρόεδρος Άρης Ορφανίδης

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας