Ελλάδα

Κατερίνη: Πυροβόλησαν πολλές φορές και σκότωσαν αδέσποτο σκυλί

Νέα κακοποίηση, νέα δολοφονία αδέσποτου ζώου στην Ελλάδα. Αυτή τη φορά στην Κατερίνη.

Τέλος δεν έχουν τα περιστατικά κακοποίησης και θανάτωσης ζώων στη χώρα μας. Αυτή τη φορά η κτηνωδία έγινε στην Κατερίνη.

Συγκεκριμένα, στο χωριό Περίσταση στην Πιερία, ένας σκύλος χρησιμοποιήθηκε ως στόχος και πυροβολήθηκε περισσότερες από 30 φορές σε όλο του το σώμα, πιθανόν με αεροβόλο όπλο, με αποτέλεσμα να ξεψυχήσει στο κτηνιατρείο, όπου μεταφέρθηκε από το συνεργείο περισυλλογής αδέσποτων του δήμου Κατερίνης.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Karfitsa.gr, το συνεργείο ενημερώθηκε στις 6 Φεβρουαρίου από φιλόζωη κάτοικο του χωριού, η οποία τάιζε συχνά το άτυχο ζώο.

Η ίδια διαπίστωσε ότι δεν έτρωγε και δεν μπορούσε να κουνηθεί, γι’ αυτό και κάλεσε το αρμόδιο συνεργείο. Το ζώο μεταφέρθηκε σε συμβεβλημένο κτηνίατρο και σε ακτινογραφία που διενεργήθηκε, εντοπίστηκαν περισσότερα από 30 σκάγια σε όλο του το σώμα.

Η κα. Μαρία Ράγιτς-Ελευθεριάδου, η οποία έχει αναπτύξει φιλοζωική δράση στην περιοχή υπογραμμίζει μιλώντας στην Karfitsa.gr , πως ο αδέσποτος σκύλος ήταν ήρεμος και αγαπητός, αφού πολλοί κάτοικοι του χωριού τού έδιναν φαγητό «Όταν έφτασε το συνεργείο δεν μπορούσαν καν να ακουμπήσουν το ζώο για να το μετακινήσουν γιατί ούρλιαζε από τους πόνους».

Η ίδια υποστηρίζει, πως και στο παρελθόν έχει σημειωθεί ανάλογο περιστατικό, ωστόσο επρόκειτο για δεσποζόμενο σκύλο, ο οποίος μεταφέρθηκε άμεσα σε κτηνιατρείο και σώθηκε.

«Έχει σημασία να βρεθεί αυτός που το έκανε. Γιατί αύριο μπορεί να κάνει το ίδιο σε άλλο αδέσποτο. Πριν αρκετούς μήνες πάλι κάποιος είχε πυροβολήσει σκυλάκι της περιοχής, δεσποζόμενο όμως. Οι ιδιοκτήτες αντιλήφθηκαν αμέσως τι έγινε, μετέφεραν το ζώο στον κτηνίατρο και σώθηκε. Το συγκεκριμένο αδέσποτο ζώο όμως δεν ξέρω πώς θα μπορούσε να σωθεί. Πυροβολήθηκε πολλές φορές και σε πολλά σημεία του σώματός του», αναφέρει η ίδια.

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας