Κόσμος Περίεργα

Ινδία: Αθωώθηκε περιστέρι που κρατούνταν οχτώ μήνες ως ύποπτο για… κατασκοπεία!

Η ινδική αστυνομία αθώωσε ένα περιστέρι που ήταν ύποπτο για την κατηγορία της κατασκοπείας και το απελευθέρωσε στη φύση μετά από οκτώ μήνες κράτησης, σύμφωνα με αναφορές στο Press Trust of India.

Η δοκιμασία του περιστεριού ξεκίνησε τον Μάιο, όταν συνελήφθη κοντά σε ένα λιμάνι στη Βομβάη με δύο δαχτυλίδια δεμένα στα πόδια του, φέρνοντας ένα μήνυμα που λέγεται ότι έμοιαζε να είναι γραμμένο στα κινέζικα, ανέφεραν τοπικά μέσα ενημέρωσης. Η αστυνομία υποψιάστηκε ότι είχε εμπλακεί σε κατασκοπεία και το παρέλαβε, ενώ αργότερα το έστειλε στο νοσοκομείο Bai Sakarbai Dinshaw Petit της Βομβάης για ζώα.

Τελικά, αποκαλύφθηκε ότι το περιστέρι ήταν ένα πουλί αγώνων ανοιχτής θάλασσας από την Ταϊβάν που είχε δραπετεύσει και πήρε το δρόμο για την Ινδία. Με την άδεια της αστυνομίας, το πουλί μεταφέρθηκε στην Εταιρία της Βομβάης για την Πρόληψη της Βαναυσιότητας στα Ζώα, της οποίας οι γιατροί το άφησαν ελεύθερο την Τρίτη.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ένα πουλί βρίσκεται υπό την υποψία της αστυνομίας στην Ινδία.

Το 2020, η αστυνομία στο Κασμίρ που ελέγχεται από την Ινδία απελευθέρωσε ένα περιστέρι που ανήκε σε Πακιστανό ψαρά μετά από έρευνα που διαπίστωσε ότι το πουλί, το οποίο είχε πετάξει πέρα από τα έντονα στρατιωτικοποιημένα σύνορα μεταξύ των εθνών με πυρηνικά όπλα, δεν ήταν κατάσκοπος.

Το 2016, ένα άλλο περιστέρι τέθηκε υπό κράτηση αφού βρέθηκε με ένα σημείωμα που απειλούσε τον Ινδό πρωθυπουργό Ναρέντρα Μόντι.

banner-article

Ροη ειδήσεων

Ο Λόμπο