Αγροτικά Αλεξάνδρεια Βέροια Νάουσα Πολιτική Τοπικά

ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Ημαθίας: Μαζί με τους αγρότες για την επιβίωση της αγροτικής παραγωγής

Με τους αγρότες του νομού μας αλλά και όλης της Ελλάδας και πάλι στους δρόμους, στην προσπάθεια τους να διασφαλίσουν όρους επιβίωσης, η κυβέρνηση ακολουθώντας την προσφιλή της τακτική μοιράζει υποσχέσεις και ευκαιριακές επιδοτήσεις, για να κάμψει την αντίδρασή τους.

Το αγροτικό πρόβλημα προφανώς δεν λύνεται με υποσχέσεις και πολύ περισσότερο με ευκαιριακές επιδοτήσεις. Απαιτούνται θεσμικές παρεμβάσεις που θα μειώνουν το κόστος της αγροτικής παραγωγής και θα τη διασφαλίζουν από τους κάθε είδους κινδύνους.

Είναι προφανές ότι απώτερος στόχος της κυβέρνησης είναι απομάκρυνση των αγροτών από τα χωράφια, για να περάσουν αυτά στη συνέχεια μεγάλες εταιρίες. Στόχος η μετεξέλιξη της αγροτικής παραγωγής σε βιομηχανικής κλίμακα δραστηριότητα, από μεγάλες εταιρείες. Είναι το μοντέλο που εφαρμόστηκε ήδη σε πολλούς κλάδους της οικονομίας, καταστρέφοντας εκατομμύρια μικρομεσαίους, είναι το μοντέλο που στην ουσία αντιμάχονται όλοι οι αγρότες στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Για το ΣΥΡΙΖΑ τα ζητήματα αυτά λυμένα. Μείωση του κόστους παραγωγής με συγκεκριμένα μέτρα και διασφάλιση της από κάθε είδους κινδύνους για να μείνουν οι αγρότες στα χωράφια, για να μη διαρραγεί ένας από τους βασικούς πυλώνες της εθνικής μας οικονομίας και της κοινωνικής μας συνοχής.

Γραφείο τύπου Ν.Ε

                                                                         ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ημαθίας

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας