Βέροια Ρεπορτάζ Τοπικά

Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας (31/1/2024) : Επισημάνσεις, προτάσεις, ερωτήσεις, διαμαρτυρίες

Με επισημάνσεις, προτάσεις, ερωτήσεις και διαμαρτυρίες ολοκληρώθηκε χθες η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας. Ανάμεσα στα θέματα που συζητήθηκαν:

“Οι Δήμοι δεν αντέχουν οικονομικά” είπε διαμαρτυρόμενος ο Δήμαρχος Βέροιας, Κώστας Βοργιαζίδης.

Σχολιάζοντας το ότι δόθηκε μεν αύξηση στους μισθούς των υπαλλήλων, αλλά δεν επαρκούν για τη μισθοδοσία τους   τα λεφτά που δίνονται από τις ΚΑΠ, κατέληξε πως η ΚΕΔΕ και η επόμενη διοίκησή της πρέπει να αντιμετωπίσει το συγκεκριμένο πρόβλημα.

Επιπλέον το τέλος ταφής απορριμάτων έχει φτάσει σε δυσθεώρητα ύψη, με αποτέλεσμα την οικονομική αφαίμαξη των δήμων. Το θέμα πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα.

Ο Αντώνης Καγκελίδης, πρόεδρος του Συλλόγου “Ευστάθιος Χωραφάς”, εκπροσώπησε το γνωστό σύλλογο της Πατρίδας Ημαθίας   στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικου Συμβουλίου Βέροιας, διαμαρτυρόμενος για τις δηλώσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κώστα Παλουκίδη.

Με παρόντα τα μέλη του συλλόγου ο Αντώνης Καγκελίδης πληροφόρησε το Σώμα πως κατηγορήθηκε ο ίδιος για δουλική συμπεριφορά απέναντι στα “Παιδιά της  Άνοιξης” σε τιμητική εκδήλωση, που έγινε.

“Κανείς δεν μας αμφισβήτησε μέχρι τώρα ως σύλλογο. Κι εμένα ειδικά με γνωρίζετε εδώ και 20 χρόνια που ήμουν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Ο σύλλογός μας έχει τεράστια προσφορά με στήριξη ΑμΕΑ, νοσοκομείων, Πυροσβεστικής αλλά και ποικίλες εκδηλώσεις.  Ποτέ δε ζητήσαμε χρήματα από το Δήμο. Πάντα τον είχαμε συνδιοργανωτή. Εμείς ασχολούμαστε με τον Πολιτισμό, προσφέρουμε και ο κ. Παλουκίδης οφείλει να ζητήσει δημόσια συγγνώμη” κατέληξε.

Ο Κώστας Παλουκίδης απάντησε με τη φράση”Αν ο κ. Καγκελίδης τα έχει καλά με τη συνείδησή του, εγώ δεν έχω να προσθέσω τίποτα”.

Υπέρ των Δημόσιων Πανεπιστημίων ο Θεόφιλος Κορωνάς στο σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο με την ερώτηση, όμως, να ακολουθεί για το πού θα μπορούσε να στεγαστεί ένα ιδιωτικό Πανεπιστήμιο στη Βέροια, αν οι συνθήκες οδηγήσουν εκεί.

Την καθυστέρηση παιδικής χαράς για ΑμΕΑ επεσήμανε ο Παναγιώτης Χατζησάββας, μεταφέροντας τη διαμαρτυρία μητέρας παιδιού ΑμΕΑ. Ο Αντιδήμαρχος Βασίλης Παπαδόπουλος τον καθησύχασε λέγοντας πως υπογράφονται οι συμβάσεις και τον Ιούνιο θα λειτουργήσει.

Για τα κλειστά γήπεδα διαμαρτυρήθηκε ο Λεωνίδας Ακριβόπουλος επισημαίνοντας πως το πρόβλημα της οπαδικής βίας δεν λύνεται μ’ αυτόν τον τρόπο.

……………………..

far

Φωτογραφίες: faretra.info

banner-article

Ροη ειδήσεων

Ο Λόμπο