Ελλάδα

Πέλλα: Πλακίδια αμιάντου βρέθηκαν στο δάπεδο Κέντρου Υγείας

Η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Πέλλας ζητά την άμεση αντικατάσταση του δαπέδου αλλά και την άμεση εξέταση των εργαζομένων του Κέντρου Υγείας από τον γιατρό εργασίας
 Με πλακίδια αμιάντου διαπιστώθηκε πως είναι καλυμμένο το δάπεδο Κέντρου Υγείας στην Κρύα Βρύση Πέλλας, όπως καταγγέλλει η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών της περιοχής , αναδεικνύοντας την κατάρρευση του Εθνικού Συστήματος Υγείας και σε επίπεδο υποδομών.

Ο αμίαντος, ένα φυσικό ορυκτό με υψηλή αντοχή, είναι εξαιρετικά επικίνδυνος για την υγεία και έχει ταξινομηθεί ως καρκινογόνο κατηγορίας 1Α. Σε περίπτωση που το ορυκτό φθαρεί, υπάρχει ο κίνδυνος εισπνοής ινών του, γεγονός που οδηγεί με την πάροδο του χρόνου σε ασθένειες όπως η αμιαντίαση, το μεσοθηλίωμα και άλλες μορφές καρκίνου.

Η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Πέλλας ζητά την άμεση αντικατάσταση του δαπέδου αλλά και την άμεση εξέταση των εργαζομένων του Κέντρου Υγείας από τον γιατρό εργασίας, ενώ ζητά εξηγήσεις για το γεγονός ότι εδώ και δεκαετίες δεν έχει γίνει κανένας τεχνικός έλεγχος στο κτίριο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Πέλλας:

«Πλακίδια αμιάντου στο δάπεδο Κέντρου Υγείας!

Πριν λίγες μέρες, σε τεχνικό έλεγχο από ιδιωτικό συνεργείο στο Κέντρο Υγείας Κρύας Βρύσης, διαπιστώθηκε ότι σε πολλούς χώρους του Κέντρου Υγείας το δάπεδο είναι καλυμμένο με πλακίδια αμιάντου!

Με παρέμβαση της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Πέλλας απαιτήθηκε να γίνει άμεσα αυτοψία του χώρου από κλιμάκιο της τεχνικής υπηρεσίας της 3ης ΥΠΕ, να δοθεί προσωρινή λύση με την άμεση κάλυψη των επικίνδυνων δαπέδων και να αντικατασταθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα με ασφαλή πλακίδια. Να επισκεφτεί το Κέντρο Υγείας ιατρός εργασίας και να εξετάσει του εργαζόμενους και τις συνθήκες εργασίας. Απαιτούμε να δοθούν εξηγήσεις, πώς μετά από τόσες δεκαετίες δεν έγινε κανένας τεχνικός έλεγχος από την  Υγειονομική Περιφέρεια, ώστε να εντοπιστεί το πρόβλημα.

Καλούμε τις διευθύνσεις όλων των Κέντρων Υγείας του νομού Πέλλας να ζητήσουν με έγγραφό τους στην 3η ΥΠΕ να γίνει και σε αυτές ο τεχνικός έλεγχος και όλες οι άλλες απαραίτητες ενέργειες».

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας