Πολιτική

Αντιδράσεις στον ΣΥΡΙΖΑ μετά την αιφνιδιαστική επιβολή κομματικής πειθαρχίας Κασσελάκη

Αναταράξεις στο εσωκομματικό πεδίο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μετά την αιφνιδιαστική επιβολή κομματικής πειθαρχίας από τον Στέφανο Κασσελάκη για το νομοσχέδιο ΛΟΑΤΚΙ+ γάμου, όταν αυτό έρθει στη Βουλή.

Το βράδυ της Πέμπτης, ο πρόεδρος του κόμματος σε συνέντευξή στο STAR, σχολίασε: «για ένα θέμα ανθρωπίνων δικαιωμάτων είναι δυνατόν να προκαλείς τους βουλευτές σου να απόσχουν; Αν το θεωρεί ζήτημα δικαιωμάτων να επιβάλλει κομματική πειθαρχία, όπως θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ», είπε χαρακτηριστικά κατηγορώντας τον Κ. Μητσοτάκη.

Ωστόσο, λίγες ώρες μετά, καταγράφηκαν και οι πρώτες αντιδράσεις από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που εμφανίστηκαν αιφνιδιασμένοι από την επιλογή του προέδρου. Αρχικά, ο Γιώργος Τσίπρας επεσήμανε στο Kontra Channel πως «το έμαθα από την τηλεόραση και μένω εκεί».

Ακολούθως, στο Blue Sky, ο τομεάρχης Δικαιοσύνης Γιάννης Σαρακιώτης τόνισε πως «εγώ διαφωνώ με την κομματική πειθαρχία στον ΣΥΡΙΖΑ».

«Πιστεύω ότι κομματική πειθαρχία δεν χρειάζεται, έχουν λυθεί στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αυτά. Θεωρώ ότι δεν χρειάζεται», σχολίασε το πρωί στην ΕΡΤ και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Διονύσης Καλαματιανός.

Υπενθυμίζεται ότι τις προηγούμενες ημέρες, η Αθηνά Λινού αμφισβήτησε τη νομοθετική πρόταση του κόμματός για την πλήρη ισότητα στον γάμο, λέγοντας πως «δεν ξέρω αν υπήρξε κάποια επιτροπή ηθικής και δεοντολογίας που να συμβουλεύτηκε ο ΣΥΡΙΖΑ». Παρόμοια στάση διαφωνίας με την τεκνοθεσία ΛΟΑΤΚΙ+ προσώπων εξέφρασε πριν μερικές εβδομάδες και ο βουλευτής Μαγνησίας Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος που είχε δηλώσει πως έχει ενστάσεις.

Τις επόμενες ημέρες θα φανεί εάν η απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη να επιβάλλει κομματική πειθαρχία «δυναμιτίζει» το κλίμα εντός της ΚΟ και φέρει μεγαλύτερες εντάσεις, αλλά και ποια θα είναι τελικά η στάση του κόμματος στην κοινοβουλευτική διαδικασία για τον γάμο ΛΟΑΤΚΙ+ προσώπων.

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας