Νάουσα Πολιτισμός

Νάουσα: Σε πολύ ζεστό κλίμα η παιδική εκδήλωση του Εργατικού Κέντρου Ημαθίας «πολεμώντας τον Πόλεμο»

Μέσα σε ένα πολύ ζεστό κλίμα και με μεγάλο ενδιαφέρον και ζωντάνια από τα παιδιά αλλά και τους γονείς πραγματοποιήθηκε η παιδική γιορτή του Εργατικού Κέντρου Ημαθίας η οποία είχε ως τίτλο «πολεμώντας τον Πόλεμο».

Η γιορτή ξεκίνησε με αφήγηση παραμυθιού «ο σπόρος της Ειρήνης»  , ενώ ακολούθησε συζήτηση με τα παιδιά για την αξία της Ειρήνης . Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχαν οι απαντήσεις των παιδιών στην ερώτηση «τι είναι ειρήνη» και «αν ξέρετε που γίνεται πόλεμος» όπου έδειξαν ότι γνωρίζουν για τους πολέμους στην Παλαιστίνη όπως και την Ουκρανία .

Στη συνέχεια ακολούθησαν ομαδικά παιχνίδια που είχαν σαν αφετηρία τις λέξεις πόλεμος και ειρήνη. Στο χώρο ακόμη  λειτούργησε  τραπέζι χειροτεχνιών με αναμνηστικές κατασκευές που σχετίζονταν με το θέμα της γιορτής.

Στο τέλος ακολούθησε προβολή ταινίας μικρού μήκους «Πρόσφυγες» και συζήτηση με τα παιδιά για τους πρόσφυγες και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, ενώ φεύγοντας τα παιδιά πήραν μικρό γλαστράκι με σπόρους φακής για να φυτρώσει το μήνυμα της ειρήνης στο σπίτι τους.

Η γιορτή οργανώθηκε με τη συμβολή συναδέλφων εκπαιδευτικών όπως ο Γιώργος Ρότζιος , η Κατερίνα Ταούλα , η Εύη Πινακούδη , η Άννα Κοκοζίδου , εικαστική βοήθεια δόθηκε από τη Μίρκα Σταμένου με το υπέροχο πανό που ζωγράφισε, ενώ την αφήγηση έκανε ο Γιώργος Κασαπίδης .

Εργατικό Κέντρο Ημαθίας «Γιώργος Βουτυράς»

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας